Πάτρα: Η ΕΛΑΣ βγάζει άκρη με τον «πόλεμο της νύχτας» ακόμα και με «κλειστά στόματα»
Οκτώ ταυτοποιήσεις, δύο αντίπαλα στρατόπεδα και μια έρευνα που προχώρησε παρά τα κλειστά στόματα και τον νόμο της σιωπής
Είναι πια αποκρυσταλλωμένη η πεποίθηση στην τοπική ΕΛΑΣ, μετά την ταυτοποίηση 8 ταραχοποιών της νυχτερινής Πάτρας, ότι δύο είναι οι αντιμαχόμενες συμμορίες οι οποίες κονταροχτυπιούνται για τον έλεγχό της.
Οι εκφοβιστικές (κι όχι μόνο) «επελάσεις» σε νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας, οι αντιπράξεις στα Σαβάλια της Ηλείας και το «εμπρηστικό» μήνυμα σε μοτοσυκλέτα στην πιλοτή πολυκατοικίας της οδού Ηλείας της Πάτρας, που παρατηρήθηκαν αλληλοδιαδόχως τον τελευταίο μήνα, συνθέτουν ένα πλέγμα συμβάντων που όλα απολήγουν στην ίδια επιδίωξη.
ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ
Ποιος θα είναι αυτός που θα έχει το πάνω χέρι και θα ενθυλακώνει τα έσοδα από την προστασία καταστημάτων, τους ποικίλους εκβιασμούς και βεβαίως τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στα σκοτεινά μονοπάτια της νυχτερινής Πάτρας, τόσο τώρα, όσο και τους χειμερινούς μήνες; Αυτός θα είναι ο καταζητούμενος «Αλβανός» που διεκδικεί γενναίο μερίδιο της πίτας, ή θα παραμείνει η επικυριαρχία στο συγγενικό δίδυμο, το οποίο δρα σε στρωμένο έδαφος;
Ο ΚΑΝΕΝΑΣ
Η τοπική Ασφάλεια στο ίδιο διάστημα, αν και κινήθηκε σε ένα αφιλόξενο και απρόθυμο περιβάλλον να της παράσχει την οποιαδήποτε βοήθεια, κατάφερε να οδηγήσει σε απόλυτα ικανοποιητικό επίπεδο τις έρευνές της, σε βαθμό μάλιστα που να αισιοδοξεί ότι η ίδια θα είναι αυτή που θα έχει τελικά τον έλεγχο της νύχτας και όχι οι σεσημασμένοι «επιβήτορές» της.
Η αισιοδοξία πηγάζει από τις 8 ταυτοποιήσεις των ηχηρών επεισοδίων του τελευταίου μήνα και τον σχηματισμό δικογραφίας, που επιτρέπει πλέον στις εισαγγελικές αρχές να ενεργήσουν κατά τρόπο που θα αποθαρρύνει τους «παλικαράδες» της νύχτας να δρουν ασύδοτα, ανεξέλεγκτα και προκλητικά.
ΑΣΧΗΜΑ ΣΧΟΛΙΑ
Από έγκυρες αστυνομικές πηγές υπογραμμίζεται ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία διότι αφορούν ένα πεδίο, όπου τα στόματα ένεκα φόβου παραμένουν κλειστά και κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής. Ιδίως, από τις ίδιες πηγές επισημαίνεται ότι όταν εμφανίστηκαν οι Ηλείοι «εισβολείς» στην Πάτρα, υπήρξαν δημοσιεύματα, τα οποία επέπλητταν την Ασφάλεια διότι δεν είχε κάνει, δήθεν, καλά τη δουλειά της.
ΤΟ ΣΚΑΜΠΟ
Τονίζεται χαρακτηριστικά: «Μια έρευνα διευκολύνεται, όταν συνεργάζονται τα θύματα. Ωστόσο, όταν έγιναν τα ντου στα τρία νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας, δεν διευκολύνθηκε το έργο της Ασφάλειας, διότι ουδείς παρέδωσε βίντεο με τις κινήσεις των δραστών. Ακόμα και ο γνωστός νυχτόβιος Πατρινός, που δέχτηκε επίθεση με σκαμπό αρνήθηκε να πάει στον ιατροδικαστή, ισχυριζόμενος ότι έπεσε μόνος του από το σκαμπό. Επρεπε να περάσουν 8 μέρες για να καταθέσει την αλήθεια, αλλά και πάλι δεν αναγνώρισε ποιοι του επιτέθηκαν».
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ
Οι ίδιες αστυνομικές πηγές, μη κρύβοντας τη δυσφορία τους, αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της ανωνυμίας των δραστών: «Ευτυχώς βρήκαμε βίντεο από παρακείμενα καταστήματα και μπορέσαμε να φωτίσουμε τις σκιές των ατόμων που έμπαιναν στα μαγαζιά. Κάπως έτσι, από τον σωματότυπό τους, τα τατουάζ τους κι άλλα χαρακτηριστικά τους, μπορέσαμε και ταυτοποιήσουμε αρχικά τους έξι. Αλλά κι εδώ συναντήσαμε απροθυμία. Μόνο ένας από τους μαγαζάτορες αναγνώρισε τρεις από τους έξι δράστες. Αυτός ήταν που μας έδωσε και τη λαβή για να δέσουμε τη δικογραφία. Διότι πώς, π.χ. θα κατηγορήσεις κάποιον για εκβιασμό ή για σύσταση συμμορίας αν δεν έχεις έστω αποχρώσες ενδείξεις;
Ευτυχώς όμως, εν προκειμένω, κατατέθηκε ότι οι δράστες απαίτησαν να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τον καταστηματάρχη».
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ
Κοντολογίς, η Ασφάλεια της Πάτρας, κάτω από εντελώς αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, και η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι το επιστέγασμα του έργου της, προκειμένου να κυλάνε ήρεμα οι νύχτες των θαμώνων στα μαγαζιά της διασκέδασης. Δεν πρέπει, δε, να υποτιμάται το γεγονός ότι καταγράφει επιτυχίες στο ενεργητικό της, παρά τις εμφανείς ελλείψεις της σε έμψυχο δυναμικό. Μάλιστα, τη μέρα που εξάρθρωσε τη συμμορία της Ηλείας, συνέλαβε τους ληστές των Βραχνεΐκων και δύο διακινητές σκληρών ναρκωτικών. Την λες και μέρα αλλεπάλληλων επιτυχιών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς αλλιώς να φας όσπρια όταν έχει ζέστη; 8 δροσερές και νόστιμες ιδέες για το καλοκαίρι
Το αδιέξοδο της Meta και τα smart glasses
Το μυστικό της νεότητας μετά τα 60: Η καθημερινή συνήθεια που «χτίζει» μυς χωρίς γυμναστήριο
Το Blade Runner 2099 έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία – όλα όσα ξέρουμε
Ρίχνει το σάκχαρο σε χρόνο ρεκόρ: Η υπερτροφή που σταθεροποιεί τη γλυκόζη μετά από κάθε γεύμα
BMW: Αποκαλύφθηκε το ηλεκτρικό M3 και ίσως είναι το καλύτερο M όλων
Γιατί πέφτει χαλάζι ενώ κάνει ζέστη; Η εξήγηση των μετεωρολόγων
Η Κίνα τα απαγόρευσε ήδη: Τα ηλεκτρονικά χερούλια των Tesla στο μικροσκόπιο
