Πάτρα: «Φρένο» σε πλειστηριασμό από το Πρωτοδικείο – Ακυρώθηκε κατάσχεση ακινήτου
Η υπόθεση αφορά οφειλέτη, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής πριν από 17 χρόνια από τραπεζικό ίδρυμα
Μία ιδιαίτερα σημαντική δικαστική απόφαση, που αφορά τη διαδικασία των πλειστηριασμών και τις ενέργειες εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (funds), εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, ακυρώνοντας αναγκαστική κατάσχεση ακινήτου και οδηγώντας στη ματαίωση προγραμματισμένου πλειστηριασμού.
Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Σπυριδούλα (Λούλα) Δημητροπούλου. Η υπόθεση αφορά οφειλέτη, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής πριν από 17 χρόνια από τραπεζικό ίδρυμα. Έναν χρόνο αργότερα πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί ακινήτων του, οι οποίοι – σύμφωνα με όσα προβλήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου – έγιναν σε τίμημα σημαντικά χαμηλότερο από την πραγματική εμπορική τους αξία, με αποτέλεσμα να παραμείνει ανεξόφλητο μέρος της οφειλής.
Δεκαέξι χρόνια μετά, το fund που απέκτησε την απαίτηση επανήλθε, κοινοποιώντας εκ νέου τη διαταγή πληρωμής μαζί με νέα επιταγή προς πληρωμή. Σύμφωνα με την απόφαση, διεκδικήθηκε μεγαλύτερο κεφάλαιο από εκείνο που αντιστοιχούσε στο ανεξόφλητο υπόλοιπο, ενώ στη συνέχεια επιβλήθηκε αναγκαστική κατάσχεση σε ακίνητο του οφειλέτη.
Ωστόσο, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η κατάσχεση αφορούσε μόνο μέρος της απαίτησης, χωρίς να προσδιορίζεται με σαφήνεια ποιο ακριβώς τμήμα της οφειλής αντιστοιχούσε στο ποσό για το οποίο επισπεύστηκε η διαδικασία εκτέλεσης.
Έπειτα από ανακοπή που άσκησε ο οφειλέτης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών προχώρησε στην εν μέρει ακύρωση της επιταγής προς πληρωμή και στην πλήρη ακύρωση της κατασχετήριας έκθεσης. Ως αποτέλεσμα, ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί σέρνεται το internet σου; Ο σίγουρος τρόπος να βρεις ποιος σου κλέβει Wi-Fi
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε USB 3.0 και παλαιότερες θύρες;
Πάτρα: Θλίψη για τον 59χρονο Γιάννη Ντόρλη
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Google Pixel 11: Έρχεται τον Αύγουστο με εκπλήξεις, νέα χρώματα και… τσιμπημένες τιμές!
Η «Μαρία η Αλισσιώτισσα» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
36ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η Κάρμεν Ρούγγερη παρουσιάζει την «Πολυάννα»
