Περιπέτεια και αγωνία στο Κατάκολο, σκάφος βρέθηκε σε αβαθή

Για την αποκόλλησή του συνέδραμε ρυμουλκό, απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους

Περιπέτεια και αγωνία στο Κατάκολο, σκάφος βρέθηκε σε αβαθή

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση χθες βράδυ Δευτέρα 31/8/2026 στο λιμάνι του Κατάκολου, όταν ιδιωτικό πλοίο αναψυχής με σημαία Μπαχάμες επικάθισε σε αβαθή κατά τη διαδικασία του απόπλου του.

Η θέση του Λιμενικού για τα SUP στο Κρυονέρι

Συγκεκριμένα, στο σκάφος επέβαιναν δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Αυστραλίας και μία υπήκοος των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Μάλιστα για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Λιμενική Αρχή Κατάκολου και στο σημείο έσπευσε ρυμουλκό ασφαλείας. Ειδικότερα με τη συνδρομή του, το πλοίο αποκολλήθηκε από το σημείο και στη συνέχεια προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι.

Παράλληλα από το Λιμεναρχείο Κατάκολου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιδιωτικού πλοίου αναψυχής μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής:

«Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κατάκολου για την επικάθιση σε αβαθή ενός ιδιωτικού πλοίου αναψυχής (Ι/Δ-Α/Ψ) σημαίας Μπαχάμες, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (ένας υπήκοος Αυστραλίας και μία υπήκοος Η.Π.Α.) στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Κατάκολου, κατά τη διαδικασία του απόπλου του. Αμέσως, στο σημείο μετέβη το ρυμουλκό (Ρ/Κ) ασφαλείας, με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το ανωτέρω πλοίο και έπειτα προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Κατάκολου. Από το Λιμεναρχείο Κατάκολου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Δ-Α/Ψ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο