Απόρρητη Γραμμή: «Κρας τεστ» σε δύο πλατείες και ο Φύσσας, η δίκη Χέντερσον και τα εγκώμια στον Γαβρίλη

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος σχολιάζει στην «Απόρρητη Γραμμή» τη θεατή και αθέατη επικαιρότητα. Σχόλια, παραπολιτικά και ειδήσεις μέσα από την έμπειρη ματιά του

Απόρρητη Γραμμή: «Κρας τεστ» σε δύο πλατείες και ο Φύσσας, η δίκη Χέντερσον και τα εγκώμια στον Γαβρίλη

Δεν χρειάσθηκε πολύ για να διαπιστώσουμε στα τηλεοπτικά πλάνα, έξω από τις φυλακές Δομοκού, ότι ήταν και Πατρινοί ανάμεσα στον κόσμο, που υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες την αποφυλάκιση του «Χρυσαυγίτη» Ηλία Κασιδιάρη.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανάκτηση της ελευθερίας του έδωσε στην ουσία «σήμα» για τις προθέσεις του από τούδε και στο εξής. Είπε ότι «έχει δώσει τον λόγο του πως μόλις περάσει την πύλη των φυλακών, δεν θα επιστρέψει απλά στην ελευθερία, αλλά και στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων».

Ηλεγμένες πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι οι παριστάμενοι Πατρινοί εξέλαβαν το μήνυμα Κασιδιάρη «ως άμεση απαρχή νέων αγώνων», ενώ παράλληλα το «σήμα» του ελήφθη και από τις τοπικές αρχές ασφαλείας, οι οποίες έχουν μπροστά τους έναν αναπόφευκτο «πονοκέφαλο».

Θυμίζουμε ότι μεθαύριο, 18 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με δράστες στελέχη της «Χρυσής Αυγής».

Οι πληροφορίες της τοπικής ΕΛΑΣ συμπίπτουν με τη βούληση των «Χρυσαυγιτών» της Πάτρας για ανάληψη δράσης πάραυτα και συνδυάζονται με τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, συλλογικότητες και φορείς διοργανώνουν την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου, ενώ μία ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένη αντίστοιχη αντιφασιστική εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στην πλατεία Τριών Συμμάχων από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας.

Ενώ μετά τις ομιλίες και την πορεία θ’ ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η τοπική Ασφάλεια, με αφορμή τις δύο εκδηλώσεις, βρίσκεται επί ποδός. Εχει ήδη λάβει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, διότι δεν επιθυμεί να γνωρίσει τον όποιο αιφνιδιασμό.
Χαρακτηριστικά, επίσημες πηγές της Ασφάλειας συνδυάζουν τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις με την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου και αποτελούν ένα μεγάλο κρας τεστ ετοιμότητας:
«Πάντα μετά το καλοκαίρι ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και δίνουμε τεράστια σημασία και προσοχή στα δύο συλλαλητήρια του φθινοπώρου. Και σημειωτέον ότι δεν έχουμε μόνο τις μεθαυριανές εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μετά από τρεις μέρες, στις 21 Σεπτεμβρίου, θ’ ακολουθήσουν και οι επόμενες εκδηλώσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ζακ Κωστόπουλου, που είχε γίνει, ως γνωστόν, πριν από 8 χρόνια στην πλατεία Ομονοίας της Αθήνας. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μπροστά μας μια «καυτή» εβδομάδα και έχουμε προετοιμασθεί, ώστε να κυλήσουν όλα μέσα στην ομαλότητα και τη νομιμότητα».

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΔΙΚΗ-ΜΑΜΟΥΘ

Πρεμιέρα σήμερα του νέου δικαστικού έτους και στο πινάκιο του Εφετείου Κακουργημάτων φιγουράρει για τέταρτη φορά (μετά από τρεις αναβολές…) μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση που αφορά τη δράση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, με 85 κατηγορούμενους συνολικά στο εδώλιο.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης απαιτήθηκε η λήψη ειδικών χωροταξικών μέτρων, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων στη δίκη κατηγορουμένων, συνηγόρων και μαρτύρων. Αρμοδίως διαμηνύθηκε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αναβολή, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η ακροαματική διαδικασία, εκτός εξαιρετικού απροόπτου…

Γενικότερα, η τοπική δικαστική ηγεσία φέρεται αποφασισμένη να μην παρατηρούνται προσκόμματα και κωλύματα σε μεγάλες δίκες, για να διεξάγονται κανονικά και να ολοκληρώνονται στην… ώρα τους.

Με αυτό το σκεπτικό προβλέπεται ότι θα εκδικαστούν κανονικά σε δεύτερο βαθμό και οι πολύκροτες υποθέσεις, της Αχαϊκής Τράπεζας (30 Σεπτεμβρίου) και της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον (14 Οκτωβρίου) στις 7 Ιουλίου 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου.

ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΒΡΙΛΗ

Ας είμαστε δίκαιοι. Εχουν λόγους στο ΠΑΣΟΚ να είναι ευχαριστημένοι για την εικόνα του στη ΔΕΘ και να ισχυρίζονται ότι έκανε καλή εμφάνιση ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης. Βέβαια, οι εξαγγελίες και οι προγραμματικές θέσεις σηκώνουν πολλή συζήτηση, αλλά σε τελική ανάλυση μικρότερος λόγος πέφτει σ’ εμάς και ο μεγαλύτερος στον κυρίαρχο κριτή, που είναι ο ψηφοφόρος.
Εκείνο, πάντως, που δεν αμφισβητείται είναι ότι πήγε αρκετός κόσμος να παρακολουθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το γεγονός αυτό φανερώνει ότι έγινε καλή προετοιμασία από βουλευτές και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, στην οργανωτική προσπάθεια κυρίαρχος ήταν ο ρόλος του γραμματέα του κόμματος Γιάννη Βαρδακαστάνη, αλλά πολλά εύσημα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εισέπραξε και ο Γαβρίλης Χαραζίδης. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας και φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη έμεινε μια ολόκληρη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, περιοδεύοντας στη Βόρεια Ελλάδα για να οργανώσει μετακινήσεις Πασόκων προς το Βελλίδειο. Εκ του αποτελέσματος, δίκαια τα εγκώμια στον Γαβρίλη…

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΙΑ…

Οπως φαίνεται εκκρεμούν παλιές «αμαρτίες» ανάμεσα σε πρώην φίλους και συνεργάτες. Και η τοπική ΕΛΑΣ αφήνει να γίνεται η… αλληλοεξόφληση λογαριασμών χωρίς την δική της παρέμβαση.
Αναφερόμαστε σ’ έναν ακόμη εμπρησμό ΙΧ αυτοκινήτου χθες τα ξημερώματα στην οδό Γοργοποτάμου των Ζαρουχλεΐκων. Το όχημα που υπέστη εκτεταμένες ζημιές ανήκει σε επιχειρηματία, ο οποίος στο παρελθόν «συνεργαζόταν» σε παράνομες δουλειές με μια ομάδα Ρομά. Ως παλιοί συνεργάτες είχαν προχωρήσει σε εκβιασμούς και πιο κραυγαλέα περίπτωση θύματος ήταν ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων. Οι πρωταγωνιστές καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν και έγινε γνωστό ότι το θύμα του χθεσινού εμπρησμού ήρθε σε προστριβές, για διάφορους λόγους, με τους άλλοτε συνεργάτες του. Η Ασφάλεια της Πάτρας είναι εν τέλει πεπεισμένη από στοιχεία που έχει στη διάθεσή της ότι δράστες του εμπρησμού είναι οι πάλαι ποτέ φίλοι του, κάτοικοι των Ζαρουχλεΐκων.

Διαβάστε επίσης:

Απόρρητη Γραμμή: Καταδίκη του Εφετείου για το «φιλέτο» στις Καμάρες, ο Μαζωνάκης και το «παραμύθι» και ο Ζώρας

Απόρρητη Γραμμή: Οι κάτοικοι του Δήμου Ρίου αρνούνται να πληρώσουν

Απόρρητη Γραμμή: Η συκοφαντική δίωξη, ο Βορίδης και ο Τσελέντης

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ: Τα εγκώμια του «ΒΗΜΑτος» στον Κουνάβη, ο καλαβρυτινός υποψήφιος Δήμαρχος Σικάγο και ο Γιώργος Μπίσμπικης

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ: Ο ιερέας με το «300άρι», οι μεζονέτες του Σαμαρά και ο πράκτορας της ΕΥΠ

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125