Μητσοτάκης – Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Στο επίκεντρο η επιστολική ψήφος των ομογενών

Τι συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και το έργο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Μητσοτάκης – Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Στο επίκεντρο η επιστολική ψήφος των ομογενών

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, με επίκεντρο την επιστολική ψήφο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και τους δεσμούς της Ελλάδας με την ομογένεια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δυνατότητα των Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν επιστολικά από τον τόπο κατοικίας τους, η οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές.

Τι προβλέπεται για την επιστολική ψήφο

Η σχετική ρύθμιση εγκρίθηκε από τη Βουλή στις 4 Μαρτίου 2026, συγκεντρώνοντας 201 θετικές ψήφους. Αντίθετα, η δημιουργία ξεχωριστής εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία για να εφαρμοστεί στις αμέσως επόμενες εκλογές.

Κατά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη στήριξή του στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο