Παναγιωτόπουλος: Προανήγγειλε παραίτηση από τη Βουλή στη συνάντηση της ΕΛ.Α.Σ. στο Αίγιο
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα εντός της εβδομάδας και να εγγραφεί ως μέλος στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, κατά την πρώτη ανοικτή συνάντηση της ΕΛ.Α.Σ. στο Αίγιο. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία οργανωμένου δικτύου του κόμματος στην Αχαΐα
Με την ανακοίνωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου για την επικείμενη παραίτησή του από τη Βουλή και με την παρουσία μελών και φίλων της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.), πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στο Αίγιο η πρώτη ανοικτή πολιτική συνάντηση του κόμματος στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αχαΐας, η εκδήλωση συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στην πολιτική αλλαγή, στην οργανωτική ανάπτυξη της ΕΛ.Α.Σ. και στην ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της στις τοπικές κοινωνίες.
Η σημαντικότερη είδηση της συνάντησης προήλθε από τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, ο οποίος γνωστοποίησε ότι προτίθεται να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια να εγγραφεί ως μέλος της ΕΛ.Α.Σ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος είχε αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2026, διατηρώντας έκτοτε τη βουλευτική του έδρα ως ανεξάρτητος.
Ο σχεδιασμός Αϊβαλή για το δίκτυο της ΕΛ.Α.Σ. στην Αχαΐα
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο συντονιστής της ΕΛ.Α.Σ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, παρουσίασε τα επόμενα βήματα της οργανωτικής ανάπτυξης του κόμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός «Δικτύου» στην Αχαΐα.
Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως ανέφερε, είναι η διεύρυνση της συμμετοχής, η ενεργοποίηση μελών και φίλων και η διαμόρφωση σταθερών διαύλων επικοινωνίας με την κοινωνία.
Η συνάντηση στο Αίγιο εντάσσεται, σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή, σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης, με την ΕΛ.Α.Σ. να επιδιώκει την ενίσχυση της παρουσίας της στην Αχαΐα.
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης οι τομεάρχες Μαρίνος Σκανδάμης και Γιώργος Παππάς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα και παρουσίασαν βασικές πτυχές του προγράμματος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης.
Στις παρεμβάσεις τους υπογράμμισαν την ανάγκη για πολιτική αλλαγή με προοδευτικό προσανατολισμό, συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και την ενίσχυση της δημοκρατίας.
Τα προβλήματα της Αιγιάλειας και το μήνυμα για πολιτική αλλαγή
Ιδιαίτερο μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στην ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες, στην οποία συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Αιγιάλειας στο Συντονιστικό, Γιώργος Ιωαννίδης, καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αχαΐας.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα της καθημερινότητας στο Αίγιο και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και η ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων.
Κεντρικό μήνυμα των τοποθετήσεων ήταν ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.Α.Σ., η επιδιωκόμενη πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να περιοριστεί στην εναλλαγή προσώπων στην εξουσία, αλλά να περιλαμβάνει αλλαγές στην πολιτική κατεύθυνση και τις προτεραιότητες διακυβέρνησης.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αχαΐας εκτιμά ότι η συμμετοχή στη συνάντηση αποτυπώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις πολιτικές πρωτοβουλίες του κόμματος και δημιουργεί προϋποθέσεις για τη διεύρυνση της οργανωτικής του βάσης.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η Συντονιστική Επιτροπή ευχαρίστησε τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ανοικτού και συμμετοχικού πολιτικού δικτύου στην Αχαΐα θα συνεχιστεί.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γεννήθηκες με ανάδρομους πλανήτες; Τι αποκαλύπτουν για τον ψυχισμό σου!
Πώς περιορίζουν τα κινητά των παιδιών τους τα στελέχη της τεχνολογίας
Πώς οργανώνεις την κουζίνα έξυπνα και πρακτικά
Η Πάτρα στο επίκεντρο του πανελλήνιου Σκοπευτικού αθλητισμού ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Η Amazon άνοιξε κέντρο διανομής που σχεδιάστηκε να καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια
