Βασιλακόπουλος: Λάθος να λέμε ότι η Όμικρον δεν δίνει βαριές νοσηλείες
Επεσήμανε στη συνέχεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Όμικρον είναι ανεμβολίαστοι.
«Είναι λάθος να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν δίνει βαριές νοσηλείες», ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο καθηγητής επεσήμανε ότι η όποια πίεση προκληθεί από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων θα οφείλεται μόνο σε ανεμβολίαστους πολίτες και τόνισε ότι αυτοί πρέπει να είναι ο στόχος των όποιων περιοριστικών μέτρων προκειμένου και οι εκείνοι να προστατευτούν αλλά και να μην ξεπεράσει τα όριά του το ΕΣΥ. Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε υπέρ του να εφαρμοστεί ένα σκληρό lockdown μόνο για ανεμβολίαστους γιατί αυτοί είναι που κινδυνεύουν.
«Βεβαίως ο καλύτερος τρόπος είναι να πειστούν ή να οδηγηθούν στο να εμβολιαστούν», τόνισε ο καθηγητής.
Οι άνθρωποι που νοσηλεύονται με Όμικρον είναι ανεμβολίαστοι
Για το γεγονός ότι το 70% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλεται στην Όμικρον, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο καθηγητής επεσήμανε ότι «είναι προφανές πως η Όμικρον θα φέρει και αύξηση των νοσηλειών αλλά και των θανάτων, αλλά ποιοι θα το προκαλέσουν αυτό; Οι ανεμβολίαστοι».
Επεσήμανε στη συνέχεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Όμικρον είναι ανεμβολίαστοι.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Ωδείο Αιγίου καλωσορίζει την Μάρθα Κυριακοπούλου
Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά πάνω από την κουζίνα ή στο ψυγείο
Η πρώτη οδοντόβουρτσα της Dyson ήρθε από το μέλλον με τιμή από το διάστημα
Η νέα γενιά ανοίγει την Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
