Πάρκο Στροφυλιάς: Υπηρεσιακός «τραγέλαφος» με νεκρά ζώα

Κανείς δεν πάει για δειγματοληψία στο πτώμα του τσακαλιού αν και έχουν περάσει 5 μέρες από τότε που βρέθηκε από  μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας!

Πάρκο Στροφυλιάς: Υπηρεσιακός «τραγέλαφος» με νεκρά ζώα

Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα, αλλά δυστυχώς είναι αληθινή ιστορία. Το πρώτο μέρος της το ανέδειξε χθες η «Π» αλλά το δεύτερο μέρος, σήμερα, είναι ακόμα πιο στενάχωρο…

Έχουν περάσει 5 μέρες από τότε που βρέθηκαν, από μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, δολοφονημένα δύο νεαρής ηλικίας τσακάλια, με εμφανή σημάδια δηλητηρίασης, στον δρόμο που οδηγεί προς το πεδίο βολής της Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας του Αράξου, και οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, για το ποιος θα πάρει δείγμα απ’ το νεκρό τσακάλι, ώστε να πιστοποιηθεί και τυπικά ότι πρόκειται για ανθρώπινη ενέργεια…

Aπολαύστε την ιστορία….

-Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς έχει στα χέρια του έγγραφο-οδηγία από το Υπουργείο ότι σε περίπτωση που βρεθεί στο χώρο ευθύνης του ζώο θανατωμένο, πρέπει να κληθεί κτηνίατρος για να πάρει δείγμα από το ζώο.

-Η προϊσταμένη του Φορέα, κ. Καραμπέρου, απευθύνθηκε αρχικά στον δημόσιο κτηνίατρο της Κάτω Αχαϊας, τον κ. Κασπίρη, ο οποίος της είπε πως δεν μπορεί να παρέμβει και την παρέπεμψε στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

-Η κ. Καραμπέρου ενημέρωσε την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΔΕ κ. Λιαρομάτη ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα, γιατί τα περιστατικά δηλητηρίασης τσακαλιών αυξάνονται και πρόκειται για προστατευόμενο είδος, οπότε επείγει να ληφθεί δείγμα από το ζώο και να σταλεί στο ειδικό εργαστήριο στην Αθήνα.

-Χθες ενημέρωσαν από την Κτηνιατρική την κ. Καραμπέρου ότι δεν έχουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή (!) να στείλουν για τη δειγματοληψία και πρέπει ν’ απευθυνθεί σε ιδιώτη κτηνίατρο!

-Ο Φορέας, όμως, δεν έχει ακόμα εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2022, ως εκ τούτου απαγορεύεται να προβεί στην οποιαδήποτε δαπάνη.

Σημειωτέον, το πτώμα του ενός τσακαλιού, όπως αποκάλυψε χθες η «Π» και επιβεβαίωσε η κ. Καραμπέρου, εξαφανίστηκε (προφανώς κάποιοι… επιτήδειοι το έθαψαν) και έχει μείνει το άλλο πτώμα, απ’ το οποίο πρέπει να ληφθεί δείγμα. Αλλά σύντομα, γιατί όπως εξήγησε στην «Π» η κ. Καραμπέρου, όσο υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να κρατιέται το ζώο σε μια σακούλα. Σε λίγες μέρες, όμως, θα πρέπει να θαφτεί…

Και το «ρεζουμέ» της υπόθεσης. «Πρέπει να πιστοποιηθεί ότι ο θάνατος προήλθε από φόλα για να δούμε ως Φορέας τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και με ποιο τρόπο να αυξήσουμε τους ελέγχους».
Μ’ άλλα λόγια, έχει μεγάλη σημασία η δειγματοληψία και το αποτέλεσμά της. Ισως, όμως, αυτό είναι που θέλουν κάποιοι άλλοι ν’ αποφύγουν…

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ