Επιτυχίες που δείχνουν δρόμο για το μέλλον

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ που επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές αλλά με κοινό περιεχόμενο, δεν είναι σύμπτωση. Η εξήγηση βρίσκεται στη σωστή συνταγή.

ΜΙΛΑΜΕ για το τρίτο κρούσμα εξαγοράς καινοτόμας επιχείρησης που στήθηκε κατά πρώτον στην Πάτρα και επεκτάθηκε στον εθνικό και διεθνή περίγυρο, προσελκύοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον τεχνολογικού κολοσσού.

ΚΟΙΝΟΣ τόπος η κατάλληλη ιδέα, το ταλέντο, η σκληρή εργασία, η εξωστρέφεια αλλά και το γόνιμο περιβάλλον που αναπτύσσεται με πυλώνα το Πανεπιστήμιο Πατρών, τους φοιτητές του, το επιστημονικό δυναμικό, τους ερευνητικούς του πυρήνες, τις δικτυώσεις των ανθρώπων και την ανταλλαγή εμπειριών και εμπνεύσεων.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ δικαιώνουν όσους διατείνονται ότι το μέλλον της Πάτρας και της Αχαΐας σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται στην αξιοποίηση του ακαδημαϊκού της κεφαλαίου. Αυτά ασφαλώς απαιτούν εξειδικευμένες παρεμβάσεις, αλλά φαίνεται ότι η περιοχή έχει τους ανθρώπους και τους θύλακες που αποτελούν σκαπανέα, ατμομηχανή και καταλύτη για μια τέτοια αποστολή.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία δεν έχει παρά να μελετήσει τα σχετικά παραδείγματα και να εξετάσει πώς θα μπορούσε να αποτελέσει αρωγό για μια πιο οργανωμένη δράση στο πεδίο αυτό, το οποίο, εκτός των άλλων, φαίνεται ικανό να φέρει και να κρατήσει στην περιοχή μας ταλαντούχους ανθρώπους, καθιερώνοντας την Αχαΐα σαν φυτώριο αξιοποιήσιμης ερευνητικής προσπάθειας στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίας.

ΑΝ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ τρόπους ώστε το μέλλον της περιοχής να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τις κυβερνήσεις. Και η κοινωνία της να μην εγκλωβίζεται σε μια διεκδικητική μονοτονία που δεν είναι πάντα παραγωγική.

ΣΥΜΦΩΝΟΙ, οι νέες τεχνολογίες δεν είναι για όλους. Αλλά μπορούν να δώσουν αντικείμενο και οξυγόνο στα περιφερειακά επαγγέλματα.