Τουρκία: Ο Ερντογάν αποκαλεί την καραντίνα «φυλακή» – Τιμωρεί όσους εύχονται τον θάνατό του

Ο Ερντογάν που μολύνθηκε πρόσφατα από κορονοϊό και νιώθει «φυλακισμένος στο σπίτι» όπως είπε.

Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος και η σύζυγος του Εμινέ, οι οποίοι νοσούν με την μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι τους. Ο Ερντογάν ωστόσο ο οποίος είχε καλέσει αρκετές φορές τους Τούρκους εν μέσω πανδημίας να ακολουθήσουν αυστηρα μέτρα και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, δήλωσε ότι τον «φυλάκισαν στο σπίτι».

Μάλιστα όπως ο ίδιος είπε ότι δεν έχει συνηθίσει στην ξεκούραση. «Θα λυτρωθούμε σύντομα από αυτη τη φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα και ενώ η δημοτικότητά του καταρρέει και η οικονομία κλυδωνίζεται ο ισχυρός άνδρας της γείτονος εντείνει την καταστολή.

Τουρκικό δικαστήριο έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό μια γυναίκα για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη μόλυνσή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την COVID-19, έγραψε η εφημερίδα Cumhuriyet. Η γυναίκα, η οποία συνελήφθη το Σάββατο, κατηγορείται για «προσβολή του προέδρου» μετά τα σχόλιά της στην ανακοίνωση του Ερντογάν ότι εκείνος και η σύζυγός του είχαν προσβληθεί από κορονοϊό.

Ο Ερντογάν έγραψε στο Twitter για να ανακοινώσει ότι είχαν βγει θετικοί στον κορονοϊό και παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα. Ο Τούρκος ηγέτης έστειλε το μήνυμα αφού εμφανίστηκε μέσω βίντεο σε τελετή εγκαινίων σήραγγας από την Κωνσταντινούπολη, έχοντας ακυρώσει την εμφάνισή του.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, μετά από έρευνα σε 36 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για οκτώ άτομα που φέρεται να έγραψαν δημοσιεύματα «προσβλητικά» τον Ερντογάν.