Ενα ζήτημα που η πόλη έχει αμελήσει

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ενδιαφέρον σώμα παρατηρήσεων και προτάσεων γύρω από τις υποδομές της πόλης συνέταξε το Τεχνικό Επιμελητήριο της Δυτικής Ελλάδας.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ παρέμβαση με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία, αφού σε μεγάλο βαθμό οι αναφορές του ΤΕΕ άπτονται των οικοδομών, των δημόσιων κτιρίων, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, της διαβίωσης των πολιτών και της ποιότητας ζωής στον Δήμο, των προσαρμογών στις απαιτήσεις των νέων εποχών, και σχεδιασμών οραματικού χαρακτήρα.

Η ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ του κειμένου θίγει ένα ζήτημα που έχει κληροδοτηθεί από προηγούμενες δημοτικές περιόδους, αλλά παραμένει ανέγγιχτο από τις ενεστώσες δημοτικές παρατάξεις, μολονότι αποκτά όλο και εντονότερη επικαιρότητα, λόγω εξελίξεων στο θαλάσσιο μέτωπο και τις μεταφορές, αλλά και των νέων σεναρίων που διαμορφώνονται ως προς το μέλλον των παρακμασμένων βιομηχανικών υποδομών της νότιας παραλιακής: Πρόκειται για την πρόκληση της νέας πολεοδόμησης στην ευρύτερη περιοχή της Ακτής Δυμαίων. Η πόλη δεν συζητάει για το θέμα αυτό, αλλά το μέλλον μάς τραβάει από το μανίκι.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ οι αποφάσεις γύρω από το υγειονομικό πλαίσιο που θα ισχύσει στην εστίαση κατά την καρναβαλική περίοδο.

ΕΙΝΑΙ κατανοητό ότι η συγκυρία εξακολουθεί να πιέζει με οξύτητα, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πλήγμα στο έθιμο, στην τοπική κοινωνική ζωή και στα επαγγέλματα.

Η ΑΠΩΛΕΙΑ είναι πολύ μεγάλης ισχύος και προβληματίζει εξαιρετικά την τοπική κοινή γνώμη. Και ασφαλώς απογοητεύει όσους πίστευαν ότι αρκεί ο εμβολιασμός για να μπορούμε να συναγελαζόμαστε χωρίς σοβαρές παρενέργειες, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που τα κρούσματα της νέας παραλλαγής αναφέρονται ως πολύ μέτριας έντασης συμπτωμάτων.

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ότι η παράταση των μέτρων θα επιτρέψει χαλαρότητα το Πάσχα, δεν πείθει. Τι θα έχει αλλάξει σε έναν μήνα ώστε να μπορεί να γιορτάσει ο κόσμος σαν να μη συμβαίνει τίποτα;