Να αντισταθούμε στους τρομοκράτες

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ *

«Ο Αρης (πλανήτης) σε μικροβιολογική εξέταση», («Πελοπόννησος» 20/2/2021 σελ. 15). Η ανθρωπότητα σε ασύλληπτο επιστημονικό επίτευγμα. Στείλαμε διαστημικό ρομπότ εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, προσεδαφίστηκε επιτυχώς στον πλανήτη Αρη και άρχισε αστροβιολογικές έρευνες για την ύπαρξη ζωής εκεί πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Πραγματικά απίστευτο.
Οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες αδυνατούν, λένε, να εφοδιάσουν την ανθρωπότητα με τα εμβόλια κατά του COVID-19, ενώ εισέπραξαν μυθώδη ποσά ως προκαταβολή. Είναι ανεξέλεγκτες. Τα κράτη υπακούουν και… εκλιπαρούν. Το εμβόλιο, που κατέστη πλέον πανανθρώπινο αγαθό όπως το νερό ή ο αέρας, συνειδητά ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ. Οι ιατροκυβερνητικές πρακτικές δεν λειτουργούν ως θεραπεία (βλέπετε τι γίνεται και στην πόλη μας…) παρά σαν εργαλεία ελέγχου της ζωής μας. Η ανασφάλεια και ο φόβος κυριαρχούν. Πανικός για το μέλλον. Τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν με απελπισία. Μεταλλάξεις επί μεταλλάξεων. Κλεισμένοι στα σπίτια μας, χωρίς δουλειά, χωρίς σχολείο και κοινωνικότητα τα παιδιά, χωρίς ταφικές ή γαμήλιες τελετές, και τόσα άλλα. Ζητείται ελπίς!!!
Πίσω από αυτά βρίσκονται οι παγκοσμιοποιημένοι πραγματικοί τρομοκράτες: Τράπεζες, χρηματιστήρια, πολυεθνικές. Κέρδος…, κέρδος…, κέρδος, μέσα από δάκρυα, καταστροφή, αίμα, θανάτους.
ΕΠΕΙΔΗ δεν υπάρχει κάποιο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να επιληφθεί για τα εγκλήματά τους σε καιρό ειρήνης και
ΕΠΕΙΔΗ οι πολιτικοί ηγέτες αποδείχθηκε πως είναι τα «golden boys» των πολυεθνικών,
ΠΡΕΠΕΙ απαραιτήτως να αντισταθούμε ως κοινωνία. Να εξεγερθούμε. Με ορθό λόγο, υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα, καθένας και όλοι μας, να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που μας έριξαν. Να παλέψουμε κόντρα σε αυτούς που «τρώνε» τις σάρκες μας. Το οφείλουμε στη ζωή, στην ιστορία και στα παιδιά μας.

* Ο Γιάννης Παπαναστασόπουλος είναι δικηγόρος.