Η ανασφάλεια δικαιολογεί τον εαυτό της

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κάνει παρεμβάσεις για να διασφαλίσει επάρκεια αγαθών και να αποτρέψει την αισχροκέρδεια και τις ανατιμήσεις.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ όλα από το χέρι σου σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αλλά η οργανωμένη προσπάθεια μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα, ενώ καλλιεργεί στην κοινωνία μια αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

ΑΛΛΑ όταν οι πολίτες γίνονται δέκτες πληροφοριών για επικείμενα πυρηνικά χτυπήματα, η τάξη διασαλεύεται.

ΕΙΝΑΙ αναγκαίο να επιδείξουν σωφροσύνη και υπευθυνότητα, όσοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Ο πανικός καταφέρνει να επιβάλλει αυτό που οι μάζες φοβούνται, απλά και μόνο μέσα από τον ίδιο τον φόβο.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι πιθανά εδώ που βρισκόμαστε. Ας μην εμφανίζονται πιθανότερα από όσο είναι.

 

ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ

ΟΣΟΙ παρακολουθούν -οι πάντες, όπως φαίνεται- την ιστορία με τον τριπλό θάνατο παιδιών που εκδηλώθηκε στην Πάτρα, παρατηρούν ότι έχουν ακούσει όλων των ειδών τα ενδεχόμενα, και τα αντίθετά τους.
ΑΚΟΥΣΑΝ ότι ο ιατρικός έλεγχος έδειξε πειραγμένο βηματοδότη, άκουσαν ότι αυτό δεν είναι ακριβές. Ακουσαν ότι ο καρκίνος ήταν η αιτία του θανάτου του ενός παιδιού, όπως και άκουσαν ότι καρκίνος υπήρχε, αλλά δεν ήταν εκείνος η αιτία. Και ποια ήταν η αιτία; Αυτό δεν το άκουσαν.
ΑΚΟΥΣΑΝ ότι υπάρχουν ευρήματα για εξωτερικές παρεμβάσεις στο τρίτο παιδί, άκουσαν και ότι αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ακουσαν ότι τα πορίσματα είναι έτοιμα, άκουσαν και ότι τα πορίσματα θέλουν τον χρόνο τους. Ακουσαν ότι «πάμε σε συλλήψεις», αλλά από τότε πέρασαν δέκα μέρες και, όπου να πηγαίναμε, δεν φτάσαμε ακόμα.
ΓΙΑ ΟΛΑ αυτά, και άλλα συναφή αμφιλεγόμενα και αλληλο- αντικρουόμενα, την ευθύνη δεν την έχουν οι ρεπόρτερ, γιατί δεν κάνουν εκείνοι τις εξετάσεις, τις ανακρίσεις, τις διαρροές.
ΠΕΡΑ από την ιατρική και ποινική αλήθεια της τραγικής ιστορίας, δίνει και η ελληνική πολιτεία εξετάσεις σοβαρότητας.