Πάτρα – Καιρός: Μελαγχολική η πορεία προς τη Μεγάλη Εβδομάδα – Λαμπερή η Κυριακή του Πάσχα

Η τελευταία μπόρα έρχεται μετά το μεσημέρι-απόγευμα, τις επόμενες ημέρες θα έρθει βελτίωση, αλλά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα υπάρχουν συννεφιές

καιρός

Σαφής και ακριβής ήταν η πρόγνωση του προγνώστη μετεωρολόγου Νίκου Θεοδοσόπουλου για τον καιρό τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα επανέρχεται με τα επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα.

Αναλυτικά ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος τονίζει στο pelop.gr:

«Σήμερα είμαστε στη διαδικασία της πρόγνωσης του καιρού μέχρι και το Πάσχα. Είχα προβλέψει ότι η εξέλιξη του καιρού από σήμερα μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε ένα μελαγχολικό καιρό και λαμπερό Πάσχα.

Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή μετά το μεσημέρι ενισχύεται ο μαΐστρος έως 3-4 μποφόρ και θα φέρει την τελευταία μπόρα, 5-7 χιλιοστών ύψους βροχής.

Από τη Δευτέρα, θα υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια, όπως και την Τρίτη, εξασθενεί ο μαΐστρος και η θερμοκρασία θα βρεθεί στους 19-20 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα φτάσει ακόμα και τους 6 βαθμούς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Έπειτα επιστρέφει ο βοριάς και ενισχύεται την Πέμπτη και την Παρασκευή μέχρι και τα 5-6 μποφόρ. Το Σάββατο η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 26 βαθμούς. Ωστόσο στην ανώτερη ατμόσφαιρα, με τη βοήθεια των νοτιάδων θα έχουμε μεταφορά σκόνης που θα αιωρείται στον ουράνιο θόλο.

Από το Σάββατο του Λαζάρου, θα εξασθενεί ο βοριάς έως και την Κυριακή των Βαΐων. Με την εξασθένιση και προς τη Μεγάλη Δευτέρα, η σκόνη αυτή θα κατακρημνιστεί υπό μορφή λασποβροχής.

Όπως είχαμε προβλέψει, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι μελαγχολικός και αναμένονται μερικές λασποψιχάλες τη Μεγάλη Τρίτη, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται περίπου στους 22 βαθμούς. Όμως, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως την Κυριακή Του Πάσχα η θερμοκρασία θα ανεβαίνει διαρκώς και θα φτάσει ακόμα και 28 βαθμούς με βόρειους ανέμους. Ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία».