Εύβοια: Εξαπλώθηκε ραγδαία η φωτιά κοντά σε χωριό – Ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής

Μαίνεται η φωτιά στον Κρεμαστό Ευβοίας όπου έχει φτάσει κοντά σε χωριό.

Φωτιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει  στον Κρεμαστό Εύβοιας του δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους στη περιοχή έχει φτάσει κοντά σε χωριό.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν. Η φωτιά πλέον έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα της περιοχής και η Πυροσβεστική επιχειρεί για την πλήρη κατάσβεσή της, ενισχύοντας της δυνάμεις της -επίγειες και εναέριες- για να προλάβει να σβήσει το μέτωπο πριν νυχτώσει. Το έργο της Πυροσβεστικής έγινε δυσκολότερο καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

Στην είσοδο χωριού της Εύβοιας η φωτιά -Δεν έχουν απειληθεί οικισμοί ως τώρα

Στην περιοχή υπάρχουν οικισμοί και ο αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης δήλωσε στο evima.gr ότι οι φλόγες έφτασαν στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό. Ωστόσο, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχει απειληθεί χωριό της περιοχής από τη φωτιά.

Συγκεκριμένα, επί του παρόντος επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Μεγάλη προσπάθεια για να περιοριστεί σήμερα η φωτιά στην Εύβοια

Πρόκειται για ανάμικτη περιοχή με γεωργικές-ελαιοδενδρα και δασικές, στην κεντρική Εύβοια, που θεωρείται δύσκολο σημείο με χαμηλή ξερή βλάστηση. Έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη από έδαφος και αέρα. Φεύγει και ένα AB 214 με ΕΜΟΔΕ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να ελεγχθεί σήμερα.

Στην πυρκαγιά στην Εύβοια, πριν τα χωριά Βρύση, Νεοχώρι επιχειρεί Erickson γιατί μπορεί και ανεφοδιάζεται από τη θάλασσα που είναι κοντά και 2 Canadair που σηκώθηκαν από Ελευσίνα, μαζί με 24 πυροσβέστες, 10 οχήματα και και ομάδα ΕΜΟΔΕ.

 Κρεμαστό Εύβοιας: Ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση – Πνέουν δυνατοί άνεμοι στο σημείο
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα