Τα «έσπασαν», ήττα 64-55 εκτός προημιτελικών οι Έφηβοι,
Η Εθνική Εφήβων γνώρισε την ήττα με 64-55 από την Ιταλία για τους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που φιλοξενείται στη Σμύρνη. Πλέον θα αγωνιστεί για την κατάταξη στις θέσεις 13-16 αντιμετωπίζοντας αρχικά την Πέμπτη στις 20:30 τον ηττημένο του Ισπανία-Βόρεια Μακεδονία.
Το γρήγορο 6-0 της Ιταλίας ανάγκασε τον Ηλία Καντζούρη να καλέσει τάιμ άουτ μετά από μόλις 2:40 στο ματς. Η ελληνική ομάδα, που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, αντέδρασε με οκτώ αναπάντητους πόντους και με τρίποντα από Σπρίντζιο και Πλώτα πήρε το προβάδισμα (6-8) με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται σε απόλυτη ισορροπία, 16-16.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Ζούγρη (16-18), όμως η Ελλάδα έμεινε για έξι αγωνιστικά λεπτά χωρίς σκορ και βρέθηκε στο -5 (23-18). Κορκόντζελος και Πλώτας έσπασαν την αφλογιστία και η διαφορά μειώθηκε στο καλάθι, 27-25, αλλά η Ιταλία με πρωταγωνιστή τον Μορέτι ολοκλήρωσε το ημίχρονο με ένα 6-0 και στο +8, 33-25.
Η Ιταλία «χτυπώντας» στο ανοιχτό γήπεδο έφτασε στο 39-27 με 6:25 να απομένουν για το τρίτο δεκάλεπτο. Αστοχία και λάθη στοίχισαν στην ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους είκοσι (51-31) στο τελευταίο λεπτό της περιόδου.
Παρά τη δυσχερή του θέση, το ελληνικό συγκρότημα δεν κατέθεσε τα όπλα στο τέταρτο δεκάλεπτο και με διαδοχικά τρίποντα του Δήμου πλησίασε από το -21 (58-37) στους 9, 58-49, με τέσσερα λεπτά να απομένουν. Ο Λαγός έφερε το παιχνίδι στους επτά, 60-53, στο 1:43 πριν το τέλος, όμως η Εθνική Εφήβων δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο και να αποφύγει την ήττα με 64-55.
Δεκάλεπτα: 16-16, 33-25, 51-33, 64-55
Ελλάδα (Καντζούρης): Ευσταθίου 4, Κορκόντζελος 13 (8 ριμπ., 4 ασίστ), Λαγός 6 (5 ριμπ.), Πλώτας 6, Σπρίντζιος 9 (5 ριμπ.), Μπιλάλης 2, Καλατζής, Καλλιοντζής 1, Κωνσταντινίδης, Ζούγρης 8 (10 ριμπ.), Δήμου 6 (2/3 τριπ.).
Διαιτητές: Μπισουέλ (Γαλλία), Μπακί (Τουρκία), Πίπαν (Σλοβενία).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οι viral συνήθειες του TikTok που πέρασαν το τεστ των επιστημόνων
Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις αυτά τα 4 πράγματα στη θύρα USB για να την καθαρίσεις
Περίπατος στο κέντρο και επίσκεψη στο Δημαρχείο, για τα παιδιά των Κατασκηνώσεων Πάτρας ΦΩΤΟ
Το φρούτο «βόμβα» στη βιταμίνη C και τα οφέλη για την υγεία
Neuromancer: Η σειρά που περίμεναν 40 χρόνια οι sci-fi fans έρχεται στο Apple TV
Συνέντευξη Τύπου για την Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας AGREXA
Το λάθος που κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στην τουαλέτα χωρίς να το γνωρίζουν
Η Καρυάτιδα σε περιοδεία
