Πέθανε η λευκή φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα
Η φάλαινα είχε σταματήσει σε υδατοφράκτη και δεν αποφάσιζε να κάνει πίσω, στο Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν (βόρεια Γαλλία), εξέλιξη που χαρακτηρίζεται το πρώτο βήμα της ιδιαίτερα «ασυνήθιστης» επιχείρησης που διεξάγεται για να μεταφερθεί στη θάλασσα.
Πέθανε η λευκή φάλαινα Μπελούγκα λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό της από τον Σηκουάνα.
Η φάλαινα είχε σταματήσει σε υδατοφράκτη και δεν αποφάσιζε να κάνει πίσω, στο Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν (βόρεια Γαλλία), εξέλιξη που χαρακτηρίζεται το πρώτο βήμα της ιδιαίτερα «ασυνήθιστης» επιχείρησης που διεξάγεται για να μεταφερθεί στη θάλασσα.
Γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας), έπειτα από έξι ώρες προσπαθειών, το κήτος βάρους σχεδόν 800 κιλών, η κατάσταση της υγείας του οποίου ήταν άσχημη, υψώθηκε με δίχτυ από γερανό και τοποθετήθηκε σε σκάφος, όπου έσπευσαν να του προσφέρουν φροντίδες περίπου δέκα κτηνίατροι.
Το κήτος, που εντοπίστηκε τη 2η Αυγούστου στον Σηκουάνα, παρέμενε από την Παρασκευή στο ίδιο σημείο, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού.
Le béluga repéré dans la Seine a finalement été euthanasié, après une opération de sauvetage impressionnante la nuit dernière #beluga #Seine #Ouistreham pic.twitter.com/aveCDbglrX
— franceinfo (@franceinfo) August 10, 2022
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να κάνετε τα καμένα ταψιά σαν καινούργια: Τα λάθη στο πλύσιμο και τα 3 κόλπα των ειδικών
SweepLED: Η συσκευή 7 δολαρίων που εντοπίζει κρυφές κάμερες
Ιράν: Δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Πώς θα φτιάξετε σπιτικό πελτέ όπως οι παλιές νοικοκυρές
Δύο χιλιάδες ρομπότ στο Πεκίνο και ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου
