Φινλανδία: Στη δίνη του «πάρτι-γκέιτ» η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν

Φινλανδία

Οι φωτιές που άναψαν τα βίντεο από τα πάρτι με πρωταγωνίστρια την πρωθυπουργό της Φινλανδίας φούντωσαν μετά από το νέο βίντεο όπου ο Σάνα Μαρίν διασκεδάζει με φίλους σε κλάμπ του Ελσίνκι και λικνίζεται στη αγκαλιά ενός τραγουδιστή της ποπ.

Επιμένοντας ότι δεν έκανε κάτι παράνομο η 36χρονη Μαρίν υπέκυψε τελικά στις πιέσεις της αντιπολίτευσης και υπεβλήθη εθελοντικά σε τεστ για ναρκωτικά, ώστε να διαλύσει -όπως είπε- τις όποιες αμφιβολίες.

Η Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός απάντησε και σε εκείνους που υποστήριξαν ότι ίσως να μην ήταν νηφάλια όταν έκανε συσκέψεις και έπαιρνε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Φινλανδίας.

«Είχα προγραμματισμένες συναντήσεις για τη Δευτέρα τις οποίες φυσικά χειρίστηκα, όμως δεν υπήρχαν κυβερνητικές συσκέψεις εκείνο το Σαββατοκύριακο. Είχα ελεύθερο χρόνο και τον πέρασα με φίλους χωρίς να κάνω κάτι παράνομο», δήλωσε η Φινλανδή πρωθυπουργός.

Όσο για τη… στενή επαφή με τον τραγουδιστή, η Μαρίν αρνήθηκε ότι τη φίλησε στο λαιμό. «Ακόμα και αν με φιλούσε στο μάγουλο δεν θα ήταν απρέπεια, ούτε κάτι που δεν θα συζητούσα με το σύζυγό μου», είπε η πρωθυπουργός.

Η ρωσική τηλεόραση στάζει βιτριόλι για την πρωθυπουργό που οδηγεί τη Φινλανδία στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ…

Οι Ρώσοι σχολιαστές αναπαράγουν τους ισχυρισμούς της φινλανδικής ακροδεξιάς ότι σε ένα από τα πάρτι έγινε χρήση κοκαϊνης…

Αντίθετα, ο Πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν βρίσκει κάτι το μεμπτό στο να διασκεδάζει η Φινλανδή ομόλογός του…

Η Μαρίν ανέλαβε την πρωθυπουργία στα τέλη του 2019, επικεφαλής πεντακομματικής κυβέρνησης, στην οποία οι γυναίκες αποτελούν τα δυο τρία του υπουργικού συμβουλίου.