Οι πολίτες αναμένουν ειλικρίνεια και σαφείς απαντήσεις

Το κύριο άρθρο της «Π»

 

ΜΠΟΡΕΙ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, το πολιτικό θερμόμετρο όμως αναμένεται να φτάσει στα ύψη.

ΑΤΙΑ αποτελεί η συζήτηση για τις υποκλοπές στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη. Ολα τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζονται να ανεβάσουν τους τόνους με κάθε τρόπο. Κάτι που δεν επιθυμεί η ελληνική κοινωνία και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή που ο όγκος των ζητημάτων δεν αφήνει περιθώρια για αντιπαραθέσεις αυτού του επιπέδου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία απαιτεί να πάρει απαντήσεις ξεκάθαρες στο πλαίσιο ενός πολιτισμένου και παραγωγικού διαλόγου.

ΚΙ ΑΥΤΌ θέλει όλες τις πλευρές του ελληνικού κοινοβουλίου να λειτουργήσουν με πολιτικό πολιτισμό, με διάθεση διαλόγου και συνεννόησης. Πρωτίστως αυτό βαρύνει την κυβέρνηση που καλείται να δώσει με απόλυτη σαφήνεια απαντήσεις για το τι έχει συμβεί.

ΤΑ ΟΣΑ έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα φαίνεται ότι δεν έχουν πείσει τους πολίτες για την ορθότητά τους. Απαντες περιμένουν με ειλικρίνεια να εξηγηθεί τι πραγματικά έχει συμβεί. Επίσης, περιμένουν ότι με τη συζήτηση στη Βουλή θα μπει τελεία στο συγκριμένο θέμα, ώστε το πολιτικό μας σύστημα να μπορέσει την επόμενη μέρα να ασχοληθεί με τα άκρως σοβαρά θέματα που απασχολούν τον πολίτη και με αυτά που προβλέπεται ότι θα έρθουν.

ΓΙΟΡΤΑΣΕ η χώρα μας, προχθές, τη λήξη της Ενισχυμένης Εποπτείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έληξαν και τα προβλήματά μας. Σίγουρα η απαλλαγή από έναν ζυγό είναι προς τη θετική κατεύθυνση αλλά για να υπάρξει συνέχεια απαιτείται πολλή εργασία και συνεννόηση του πολιτικού συστήματος. Πολύ περισσότερο δε στη χώρα μας, όπου υπάρχει μία επιρρέπεια στα λάθη που εύκολα μπορούν να μας βάλουν σε μία νέα οδυνηρή περιπέτεια.