Ο Προσωπικός Γιατρός θέλει δουλειά ακόμα

Το κύριο άρθρο της «Π»

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με τον Προσωπικό Ιατρό ξεκινάει, αλλά όλα δείχνουν ότι το ξεκίνημα δεν είναι το ήμισυ του παντός: Χρειάζεται πολλά να γίνουν σε ενημερωτικό και οργανωτικό επίπεδο για να δικαιωθεί η στερεοτυπική ρήση.

ΜΕΓΑΛΟ μέρος των πολιτών δεν έχει παρακολουθήσει την ιστορία αυτή, εν μέσω θερινών διακοπών και άλλων περισπάσεων αλλά και… ψηφιακών προτεραιοτήτων από αυτές που εισέβαλαν στη ζωή μας: Πολλά τα μέτωπα, για πολίτες που δεν παίζουν στα δάχτυλα τις νέες τεχνολογίες.

ΕΙΝΑΙ αναγκαίο να απαντηθούν ερωτηματικά και απορίες και κυρίως να θεραπευθεί η επιφύλαξη πολιτών που καλούνται να αλλάξουν τον σημερινό προσωπικό τους γιατρό, εάν αυτός δεν συνεργάζεται με το σύστημα, χάριν ενός άλλου. Πολλώ δε μάλλον εάν πρόκειται για το ερώτημα της παραπομπής σε νοσοκομείο, που είναι ασφαλώς πολύ ευαίσθητο για να ειδωθεί μόνο από τη σκοπιά της αποσυμφόρησης του συστήματος και όχι και από τη σκοπιά της ψυχολογίας του πολίτη.

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ πόσο αναγκαίο ήταν για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, κατά κανόνα απέχοντα από τα ζητήματα αιχμής, να παρέμβει ζητώντας άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, σαν να επιτρέπει να υποθέτει κανείς πως αμφισβητεί πως αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα που θα αποφέρουν οι πρωτοβουλίες της.

ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ευαίσθητη στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ αν μη τι άλλο χρειάζεται κατ’ αρχάς εμπιστοσύνη από το στελεχιακό δυναμικό και τα καπετανάτα της παράταξης.

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τι συμφέρον έχει ο πρώην αρχηγός να ρίχνει νερό στον μύλο όσων κέντρων διακρίνουν υφέρπουσες σχέσεις αμοιβαιότητας μεταξύ της περιοχής του και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΟΛΛΑ ακατανόητα έχει η πολιτική, ωστόσο, δεν χάλασε επομένως ο κόσμος αν προστεθεί ένα ακόμα. Εκτός αν το ζήτημα δεν είναι οι επισυνδέσεις, αλλά οι αποσυνδέσεις