Δικάζονται οι «τρομοκράτες» Αφγανοί της Πάτρας

Η αιματηρή συμπλοκή το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου 2021 στο πάρκινγκ των Παλαιών Σφαγείων, που είχε προκαλέσει έκδηλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία πρόκειται ν’ αναβιώσουν την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου.

Δικάζονται οι «τρομοκράτες» Αφγανοί της Πάτρας

Δεν «ξανασφύριξαν» σφαίρες στο νότιο λιμενικό άξονα της Πάτρας από πέρυσι μέχρι σήμερα. Η αιματηρή συμπλοκή το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου 2021 στο πάρκινγκ των Παλαιών Σφαγείων και η αποκάλυψη της στήλης ότι μαινόταν πόλεμος Σουνιτών και Σιϊτών Αφγανών, είχε ευαισθητοποιήσει τα μέγιστα τις αρμόδιες κρατικές αρχές ασφαλείας και έκτοτε περιόρισαν αισθητά την παρουσία και διαμονή (λάθρο) μεταναστών σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, απέναντι από το νέο λιμάνι.

Η αιματηρή συμπλοκή, που μόλις έγινε γνωστή είχε προκαλέσει έκδηλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, αλλά και οι λόγοι που είχαν βγει όπλα και μαχαίρια, πρόκειται ν’ αναβιώσουν την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου.

Θυμίζουμε ότι μετά τα αιματηρά επεισόδια, κινητοποιήθηκε η ΕΛΑΣ που συνέλαβε τρεις Αφγανούς, οι οποίοι προφυλακίσθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας από κοινού και κατά συρροή. Σημειωτέον επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχαν τραυματισθεί ένας Αφγανός με σφαίρα στο μηρό κι ένας ακόμη με μαχαίρι στην πλάτη.

Η αιματηρή συμπλοκή οφείλετο στο θρησκευτικό μίσος που έχουν μεταξύ τους οι Σουνίτες και Σιίτες, χωρίς να λείπει και η οικονομική διάσταση. Ειδικότερα, το οικονομικό σκέλος αφορούσε στο αντίτιμο για να «τρυπώσουν» Αφγανοί στο λιμάνι, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν προς Ιταλία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό, αφού είχαν συμβεί νωρίτερα κι άλλα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Αφγανούς, τα οποία όμως δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας…

Εν τέλει, λίγο πριν η κατάσταση ξεφύγει εντελώς, έγιναν οι ανάλογες αστυνομικές «εκκαθαρίσεις» αλλοδαπών και εν πολλοίς η κατάσταση πλέον στο λιμάνι της Πάτρας είναι ελεγχόμενη…

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ