Πάτρα: Εγκαίνια το Σάββατο για τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων

Πρώτη, είναι η συναυλία «Άγιος ο έρωτας» με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ.

Παλαιών Σφαγείων

Το Σάββατο 26 ανοίγει επίσημα τις πύλες του ο νέος πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων με μια πολύπλευρη μουσική και εικαστική εμπειρία -με μια μεγάλη συναυλία και δυο σημαντικές εκθέσεις.

Πρώτη, είναι η συναυλία «Άγιος ο έρωτας» με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ. Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά αποσπάσματα από το έργο του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Ο Μπερντές του Καραγκιόζη, η Λάμπα της συνείδησης και το Σεντόνι της Μνήμης», που αφορά τον Καραγκιόζη σε στίχους σημαντικών Ελλήνων στιχουργών.
Ερμηνεύουν: οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κορίνα Λεγάκη και Θοδωρής Νικολάου, την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων έχει η Βάγια Ζεππάτου, ενώ την μουσική διεύθυνση ο μαέστρος, Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Επίσης από τις 7 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοικτές δύο εκθέσεις. Η πρώτη είναι η εικαστική εγκατάσταση «Εκμαγεία» που είχαμε δει και το περασμένο φθινόπωρο  με εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου. Η δεύτερη είναι η έκθεση έργων εικαστικών εκπαιδευτικών που έχει σκοπό την ανάδειξη του θέματος της έξωσης της Τέχνης από το Λύκειο. Λόγω των περιορισμών από τη πανδημία απαιτείται κράτηση θέσεων, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας carnivalpatras.gr.

*Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ολοκλήρωσης του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδας Ιταλίας 2014-2020 με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Πατρέων και συνδεδεμένο εταίρο την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας.

«100 χρόνια προσφυγιάς»

Η διοργάνωση τον Μάιο του 2022 διεθνούς συμποσίου γλυπτικής στην Πάτρα, με θέμα «100 χρόνια προσφυγιάς», το οποίο θα είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος Εύα Μελά και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε και η προετοιμασία της έκθεσης εικαστικών τεχνών με θέμα «Επέτειος 1821: 200+ Προς Επισκευήν Ολομέλειας», μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με την υποστήριξη της ‘Ενωσης Εικαστικών Πάτρας, στην Αγορά Αργύρη. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 20 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου.
Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος Εύα Μελά είχε συνάντηση με εικαστικούς της περιοχής στην οποία έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν τον κλάδο των εικαστικών. Στη διάρκεια της συνάντησης η κ. Μελά αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και ο εικαστικός κόσμος.

«Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων»

Από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας γίνεται γνωστό, ότι η είσοδος στην παράσταση «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» που θα πραγματοποιηθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στις 24 και 25 Ιουνίου, είναι ελεύθερη.
Ωστόσο, για την έγκαιρη κράτηση θέσης και είσοδο στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου, απαιτείται η παραλαβή του δελτίου εισόδου από το ταμείο του θεάτρου ή ηλεκτρονική κράτηση στο : www.ticketservices.gr
Η διάθεση θα γίνεται καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.