Ο βασιλιάς Πέλοπας του στίβου (κι όχι μόνο…)

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Πέλοπας ήταν ο θεμελιωτής των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην σύγχρονη εποχή ο Πέλοπας είναι ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία της περιοχής μας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1992 και είναι και αυτός… βασιλιάς όπως ήταν ο μυθικός απόγονος του Ωλενου και γιος του Τάνταλου και της Κλυτίας.
Ο θρόνος του σύγχρονου Πέλοπα εδράζει στον στίβο, καθώς αποτελεί μια από τις κορυφαίες ομάδες της περιοχής μας, με συνεχείς αναδείξεις πρωταθλητών. Φυσικά ο στόχος παραμένει η δημιουργική και υγιής άθληση των παιδιών, προάγοντας το «ευ αγωνίζεσθαι», την ευγενή άμιλλα, την κοινωνικότητα και την προστασία από κινδύνους που ελλοχεύουν για τη νεολαία μας στην σημερινή εποχή.
Ο Πέλοπας δραστηριοποιείται, όμως, και στην άρση βαρών, στο τρίαθλο και στο μπέιζμπολ-σόφτμπολ, με συμμετοχές, μάλιστα, και σε Πανελλήνια, Βαλκανικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Προπονητές, παράγοντες, γονείς και φίλοι δίνουν καθημερινά το «παρών» για την επίτευξη των στόχων του σωματείου, με πρωτεργάτες τους προπονητές Γιώργο Μιχαλόπουλο και Ολυμπία Λυμπεράτου, οι οποίοι μεθοδικά και με επιστημονικότητα οδηγούν τα παιδιά στις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού. Ειδικά ο πρώτος είναι προπονητής 42 ολόκληρα χρόνια (τα 13 στον Εσπερο και τα άλλα στον Πελοπα), έχοντας αναδείξει γενιές και γενιές πρωταθλητών!
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΙΛΙΑΝΟΣ: «ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ»
«Είναι πολύ σημαντικό ότι η ενασχόλησή μας με τα αθλητικά δρώμενα έχει πλαισιωθεί από ανθρώπους που έδειξαν και δείχνουν αγάπη για τα παιδιά και έχουν όραμα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του Πέλοπα, Σωτήρης Μπιλιανός και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και καλούμε τους γονείς και τους πατρινούς φίλους του αθλητισμού γενικότερα, να συμμετάσχουν σε αυτήν».
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Το τμήμα του στίβου είναι η κορυφή της πυραμίδας του Πέλοπα, με τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου, ειδικά στις κατηγορίες Κ16 και Κ18, να έχουν κερδίσει αρκετά μετάλλια, και να πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις σε Διασυλλογικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα. Για παράδειγμα, στο πρόσφατο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16, ο Πέλοπας κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ στο Κ18 κατέκτησε την κορυφή στον 9ο Ομιλο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Με 60 συνολικά παιδιά, το τμήμα στίβου του Πέλοπα έχει πολύ μέλλον. Αξίζει να αναφερθούν αφενός η μεταγραφή της 17χρονης Ανθής Βυθούλκα από τα Λεχαινά (εξαιρετική σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις) και αφετέρου η μεταπήδηση των Θεόδωρου Βλάχου, Δημοσθένη Παπαηλιού, Βαγγέλη Μιχαλόπουλου και Γιώργου Σταυρόπουλου από το ποδόσφαιρο. «Ολα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά», δήλωσε ο πολύπειρος προπονητής Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο οποίος ζήτησε δυο πράγματα από όλους τους αθλητές του: «Πρώτον, να έχουν υπομονή και δεύτερον, να θέτουν στόχους. Ειδικά το δεύτερο είναι πολύ σημαντικό. Αλλο πράγμα το να αθλείσαι για λόγους υγείας και διασκέδασης κι άλλο το να κάνεις συστηματική προπόνηση θέλοντας να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο». Να σημειωθεί ότι πέρα από το ταλέντο, «κλειδί» για τον Πέλοπα είναι και το άκρως οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.