Μόνο ο Προμηθέας 2014 δήλωσε επιθυμία για τη wild card της Γ΄ Εθνικής

Ο Προμηθέας 2014 ήταν η μόνη ομάδα της Α1 ΕΣΚΑ-Η που εκδήλωσε την επιθυμία να αγωνιστεί του χρόνου στη θέση της Σφήκας Αμαλιάδας στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ, οπότε όλα δείχνουν ότι η ΕΟΚ θα του ανάψει το σχετικό «πράσινο φως» μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Προμηθέας 2014 Ο Προμηθέας 2014 θα αγωνίζεται, εκτός απροόπτου, του χρόνου στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ

Το τοπίο περιγράφεται μέσα και από την ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΣΚΑ-Η.

Μετά από την λήξη της χρονικής προθεσμίας που είχε  δώσει η ΕΟΚ στις ομάδες της Α1 ΕΣΚΑ-Η, για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στην φετινή Γ΄ Εθνική υπήρξε αποδοχή της πρότασης από την ομάδα του Προμηθέα 2014. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποφασιστεί η χορήγηση ή όχι της wild card από την ΕΟΚ, στις κληρώσεις  των κατηγοριών της Α1 και Α2 ΕΣΚΑ-Η που ήδη αναρτήθηκαν θα  υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να τονιστούν. Αναλυτικά:

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε περίπτωση ανόδου ομάδας της Α1 ΕΣΚΑ-Η στη φετινή Γ΄ Εθνική, τότε η ομάδα που θα ανέλθει από την Α2 ΕΣΚΑ-Η θα πάρει τον κλειδάριθμο της ομάδας που θα φύγει.

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε περίπτωση ανόδου ομάδας της Α1 ΕΣΚΑ-Η στη φετινή Γ΄ Εθνική θα ανέλθει από την Α2 στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, η επόμενη επιλαχούσα ομάδα της περσινής Α2. Σε περίπτωση που ανέλθει, τότε οι ομάδες που θα μείνουν στη φετινή Α2 Κατηγορία θα είναι 12 και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ανάπτυξη-«τυφλοσούρτι» των κληρώσεων για 12 ομάδων και όχι των 14 ομάδων. Επομένως θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τις αγωνιστικές, αλλά ο κλειδάριθμος κάθε ομάδας θα είναι ο ίδιος.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ»

Σε ό,τι αφορά τον Προμηθέα 2014, δεν θα παίξει φιλικά παιχνίδια το Σαββατοκύριακο, καθώς ο προπονητής Νίκος Αρβανίτης έχει πολλές απουσίες! Συγκεκριμένα, διαθέσιμοι για προπόνηση είναι μόλις 6 παίκτες (!), καθώς ο Αιγιώτης κόουτς έχει 4 τραυματίες κι άλλους 6 που λείπουν στο Βελιγράδι με την (πρωταθλήτρια Ελλάδας) ομάδα μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων Αναγέννηση, η οποία αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα!