Νέο Πρόγραμμα σε περίοδο απρογραμμάτιστη

ΠΟΛΛΑΠΛΑ και ιδιάζοντα τα στοιχήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όλων των δυνάμεων που εμπλέκονται με τη διαχείριση και την εκτέλεση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος.

ΑΦΕΝΟΣ πρόκειται για το βασικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει η περιοχή μας, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα σε τακτούς χρόνους, αφετέρου η δρομολόγηση της νέας φάσης συμπίπτει με μια απολύτως ανώμαλη και πρωτοφανή συγκυρία για την Περιφέρεια, τη χώρα και τον πλανήτη ολόκληρο.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί βάρος στην άμεση αξιοποίηση πόρων που συμβαδίζουν με τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ανάγκες οι οποίες διαμορφώνονται από τις τρέχουσες συνθήκες.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια σύνθετη αποστολή: Καλούμαστε να δρομολογήσουμε καίριους μετασχηματισμούς σε συνδυασμό με την κατεπείγουσα και πιεστική ανάγκη- στην οποία έδωσε έμφαση ο περιφερειάρχης στο συμβούλιο χθες- να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, που θα περάσει μια ακόμα δοκιμασία στην επεισοδιακή και απρόσμενη 15ετία που διανύουμε.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πρέπει να τρέχει μια αναγκαία και ευέλικτη επικαιροποίηση των στόχων, δυνάμει των δεδομένων που θα προκύψουν μέσα από τις θύελλες που μαίνονται.

ΓΙΑ ΜΙΑ φορά ακόμα, διαγράφεται ως αυτονόητη η συνεργασία των τοπικών δυνάμεων και ο παραμερισμός των τεχνητών συγκρούσεων.
Ναι, όταν γίνεται πολιτική θα υπάρξει διαπάλη και δεν θα καταργήσει η πολυδιάστατη κρίση τη διακριτότητα των ιδεών και των φορέων τους, αλλά θα πρέπει στα μείζονα να μιλάμε μια κοινή γλώσσα.

ΚΑΙ ΕΠΙ της κοινής αυτής γλώσσας να κριθούμε από την κοινωνία, και όχι μέσα από εντυπωσιασμούς και ευκολίες που μας επιτρέπουν να αποφεύγουμε την ουσία των καταστάσεων.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ