Πάτρα: Νέα κινητοποίηση Δήμου και Εργατικού Κέντρου για την ακρίβεια, στις 18 Οκτωβρίου

Δήμος και Εργατικό Κέντρο Πάτρας, συμπορεύονται πλέον με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο. Σύσκεψη σωματείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Κινητοποίηση

Δήμος Πατρέων και Εργατικό Κέντρο ετοιμάζονται για έναν χειμώνα κινητοποιήσεων με έμφαση το πρόβλημα της ακρίβειας, διοργανώνοντας τη δεύτερη κατά σειρά συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή την φορά στην πλατεία Τριών Συμμάχων στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης 18 Οκτωβρίου.

Για την προετοιμασία της νέας κινητοποίησης, θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στην Αγορά Αργύρη, καλώντας όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, τους αγροτικούς συλλόγους και όλους τους φορείς της Πάτρας να πάρουν μαζικά μέρος.

«Με την ακρίβεια δυσκολεύουν τη ζωή των εργαζομένων, αλλά και εμείς δεν θα τους αφήσουμε, θα τους κάνουμε τον χειμώνα δύσκολο», δήλωσε στην εφημερίδα  «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας.

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις και απεργίες, γιατί ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα και από κανέναν, από αυτούς που υπέγραψαν τις ταφόπλακες για την κοινωνία, παρά μόνο από τους αγώνες τους», πρόσθεσε ο Δημήτρης Μαρμούτας.

«Ολοι μαζί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και νεολαία να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα, ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ίδια η ΕΕ. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το εισόδημά μας να εξαφανίζεται λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στα βασικά είδη πριν ακόμη το πάρουμε στα χέρια μας. Δεν θα ανεχτούμε να βυθιστούν τα σπίτια μας και οι γειτονιές μας στο σκοτάδι, να κλείνουν τα μαγαζιά και να ερημώνουν οι γειτονιές μας λόγο των τεράστιων αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην έχουν τα σχολεία των παιδιών μας πετρέλαιο να ζεσταθούν και φως για να βλέπουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΠ.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου και της δημοτικής αρχής, θα γίνει προετοιμασία και της πανελλαδικής 24ωρη απεργίας στις 9 Νοεμβρίου.

Η νέα κινητοποίηση γίνεται με το εξής διεκδικητικό πλαίσιο:
>Να μειωθούν δραστικά και να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στις τιμές όλων των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των αναγκαίων εφοδίων για τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
> Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
> Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν, αλλά και να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσους έχει κοπεί. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
> Να σταματήσει κάθε σκέψη για διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
> Εκτακτη ενίσχυση της χρηματοδότησης του Δήμου Πατρέων και των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, εφοδίων, αναλώσιμων.