Τρέντο όπως Οστάνδη: Η ιστορική νίκη του Προμηθέα στις 10/10/2018

Σαν σήμερα το 2018 επιτεύχθηκε η πρώτη Ευρωπαϊκή νίκη του Προμηθέα στα Κύπελλα Ευρώπης, με το μεγάλο «διπλό στο Βέλγιο επί της Οστάνδης.

Προμηθέα Το πρώτο ροζ φ.α. στην ιστορία του Προμηθέα στην Ευρώπη

Το ημερολόγιο σήμερα δείχνει 10 Οκτωβρίου.
Είναι μια ιδιαίτερα ημέρα για τον Προμηθέα και ξέρετε γιατί; Επειδή σαν σήμερα το 2018 οι «Προμηθείς» κατέκτησαν την πρώτη τους νίκη στην Ευρώπη! Και μάλιστα μακριά από την Πάτρα, στο Βέλγιο επί της Οστάνδης με σκορ 93-84 στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν μια επιτυχία που πανηγυρίστηκε δεόντως και η οποία θα αποτελέσει οδηγό και για το φετινό ξεκίνημα του Προμηθέα στην Ευρώπη, μεθαύριο (9μ.μ.) απέναντι στην Τρέντο στην Ιταλία για το Eurocup.
Τα κοινά πρόσωπα από εκείνο το ιστορικό διπλό στο Βέλγιο δεν είναι και λίγα. Και τότε προπονητής του Προμηθέα ήταν ο Μάκης Γιατράς, ενώ στο ρόστερ έπαιζαν ο αρχηγός Νίκος Γκίκας (που σε εκείνο το παιχνίδι είχε βάλει 13 πόντους με 2 τρίποντα και 7 ασίστ) και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης (με 8 πόντους μέσα στη ρακέτα).
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 4 ολόκληρα χρόνια, όμως η δίψα του Προμηθέα για την Ευρωπαϊκή διάκριση παραμένει άσβεστη! Με τον Μάκη Γιατρά να ζητάει από τους παίκτες του αμέσως μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα στο Λαύριο περισσότερη συγκέντρωση, προκειμένου να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι και βελτιωμένοι απέναντι στο Ιταλικό συγκρότημα. Η αποστολή του Προμηθέα θα «πετάξει» για την Ιταλία αύριο τα ξημερώματα και το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιήσει και προπόνηση στο «PalaTrento» των 4.360 θεατών.
Οσο για την κατασκοπεία του αντιπάλου, οι «Προμηθείς» γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Τρέντο του Εμανουέλε Μολίν στηρίζεται στους γηγενείς Ματέο Σπανιόλο, Ντιέγκο Φλακαντόρι, Μαξιμίλιαν Λαντουρνέρ και Λούκα Κόντι, αλλά και στους Αμερικανούς Τρεντ Λόκετ, Ντρου Κρόφορντ και Ντάριον Ατκινς, τον Λετονό Αντρέις Γκρατζιούλις, ενώ αρχηγός είναι ο Ιταλοαργεντίνος Αντρες Πάμπλο Φορέι.

Προμηθέα