Πάτρα – 2ο Γυμνάσιο: Μπαίνει το ασανσέρ, η κόντρα κρατάει

Ξεκίνησε η τοποθέτηση ανελκυστήρα στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μαθητή. Το πότε θα τελειώσουν οι εργασίες δεν είναι σίγουρο, θα γίνει σύντομα, αλλά η πολιτική κόντρα καλά κρατεί…

Γυμνάσιο

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η συζήτηση γύρω από την εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών που βρίσκεται στη Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων. Το έργο είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτηση ενός μαθητή και το τελευταίο διάστημα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ασχοληθεί με το θέμα καθώς εντοπίζουν λάθος χειρισμούς και κωλυσιεργίες από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Ενα θέμα που σε μια κανονική κοινωνία θα απαγορευόταν να προσφέρεται για πολιτικές διαμάχες, τις τελευταίες εβδομάδες έχει μετατραπεί σε σίριαλ. Η ουσία είναι πότε θα είναι έτοιμος ο ανελκυστήρας ώστε να εξυπηρετείται ο νεαρός μαθητής που φοιτά στο σχολείο και έχει κινητικά προβλήματα.

Η «Π» βρέθηκε χθες το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο για να διαπιστώσει σε τι φάση βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του ανελκυστήρα, για τις οποίες είχε διαβεβαιώσει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος πως θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 13 Οκτωβρίου. Αυτές τις μέρες, όντως ο εργολάβος και οι εργαζόμενοί του εκτελούν εργασίες στον προαύλιο χώρο του σχολείου, έχουν στηθεί σκαλωσιές και το έργο προχωρά, όμως δεν πιστεύουμε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος μιλά σήμερα στην «Π» για το θέμα: «Το έργο κατασκευάζεται και αυτό έχει σημασία. Ο εργολάβος έχει ξεκινήσει και βάσει συμφωνητικού θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί ο ανελκυστήρας έως τις 13 Οκτωβρίου. Ωστόσο υπάρχουν και απρόβλεπτες εξελίξεις που ενδέχεται να μας πάνε πίσω. Το ρητορικό ερώτημα της υπόθεσης:«Είναι πρόβλημα αυτό;. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτιαξε επί πέντε χρόνια το γήπεδο των Προσφυγικών, το κολυμβητήριο της Αγυιάς, τα βοηθητικά του Τόφαλος. Το ίδιο και η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν τα έφτιαξαν ποτέ! Εχει πρόβλημα δηλαδή η αντιπολίτευση για δύο, τρεις ή πέντε μέρες για το ασανσέρ; Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η ουσία είναι πως φτιάχνεται και είτε στις 13 είτε στις 17 θα είναι έτοιμο».

Ο δημοτικός αρχηγός Νίκος Νικολόπουλος παρενέβη χθες, επιρρίπτοντας ευθύνη στη δημοτική Αρχή για «γραφειοκρατία» και υποστηρίζει ότι από έγγραφο του εργολάβου αποκαλύπτεται πως η καθυστέρηση οφείλεται σε αυτήν. «Επέλεξε την ένοχη σιωπή, τα ψέματα και τις ύβρεις. Σε 363 ημέρες ο λαός θα στείλει τον λογαριασμό στην “ανάπηρη” δημοτική αρχή, για την αδιαφορία» τόνισε.