Ειρήνη ισον αφήστε τον Πούτιν ήσυχο

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ στις οποίες προβαίνουν δημοτική αρχή και άλλες δυνάμεις προσκείμενες στο ΚΚΕ έχουν κυρίως συμβολικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα. Το ΝΑΤΟ μάλλον δεν έχει λόγους να ανησυχεί. Αλλά δεν παύουν οι αιτιάσεις των «φιλειρηνιστών» της Πάτρας να έχουν πολιτική υπόσταση με εκτόπισμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Πατρέων, για παράδειγμα, δράττεται της ευκαιρίας του ελλιμενισμού για να υποστηρίξει τη θέση ότι η χώρα μας δεν έπρεπε να είχε καμία εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ότι εάν δεν έπρεπε να εμπλακεί η χώρα μας, δεν έπρεπε να εμπλακεί και κανείς άλλος. Να αφεθεί δηλαδή ο Πούτιν να κάνει τη δουλειά του στην Ουκρανία (σήμερα, και θα δούμε πού αλλού αύριο, αφού ο δυτικός ιμπεριαλισμός τον προκαλεί, περιορίζοντας «τον ζωτικό του χώρο», τις πέραν της Ρωσίας χώρες, δηλαδή, που θεωρούσε ότι οφείλουν να έχουν ρόλο δορυφόρου ή υποτελούς).

ΕΙΝΑΙ αυταπόδεικτο ότι παρόμοιες θέσεις σαν κι αυτές του δημάρχου και του κόμματός του αποτελούν προκάλυμμα ενός φιλοπουτινισμού που δεν είναι ιδεολογικά εξηγήσιμος, εκτός αν οι παλαιοί κομμουνιστές διατηρούν ενεργές φιλίες για άλλους λόγους, που κάποτε θα τους μάθουμε.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ο δήμαρχος και οι συνοδοιπόροι του κάθε τρεις και λίγο συνιστούν στους πολίτες «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», αυτό καλό είναι να γίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο όπου εξυπηρετείται πολιτικά το κόμμα της δημοτικής αρχής.

ΑΛΛΑ μια ειρηνιστική θέση η οποία διευκολύνει αυτόν που κάνει εισβολή σε μια χώρα, δεν την προτείνεις για βραβείο νόμπελ, αλλά για βραβείο πρόκλησης νοημοσύνης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ιστορία, πάντως, με τους Τούρκους να απειλούν την εδαφική μας υπόσταση ανοιχτά, η ιδέα να εναντιωθούμε στο ΝΑΤΟ σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, υποδηλώνει τις προτεραιότητες όσων τη διατυπώνουν.