Προμηθέας-Γκραν Κανάρια στις 19:30: Δεν είναι ντέρμπι, είναι ντερμπάρα!

Ο Προμηθέας παίζει σήμερα (19:30) με τη Γκραν Κανάρια στο «Τόφαλος» στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του Eurocup.

Προμηθέας Ο Προμηθέας ποντάρει πολλά στο ζεστό χέρι του Τζο Γιανγκ

Εσείς γνωρίζετε Ισπανικά; «Vamos a ganar!» ή «Vamos Tofalos!» είναι οι φράσεις που παραπέμπουν ιδανικά στο αποψινό (19:30) παιχνίδι του Προμηθέα με τη Γκραν Κανάρια για τη 2η αγωνιστική του Β΄ Ομίλου του Eurocup.

Ναι, όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο «Παλατάκι» στα Μποζαϊτικα, σε ένα κρας τεστ που θα φανερώσει πολλά – αν όχι τα πάντα – σε ό,τι αφορά τον πήχη των Ευρωπαϊκών στόχων του φετινού Προμηθέα. Απέναντί του μια ομάδα που δεν την έχει κερδίσει ποτέ (0-4!), αλλά και μια όχι και τόσο ευνοϊκή παράδοση συνολικά απέναντι στους Ισπανικούς συλλόγους στα παιχνίδια της Ευρώπης (οι «Προμηθείς» μετρούν μόλις 2 νίκες σε 10 παιχνίδια).

Μ. ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΛΑΜΠ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
«Ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα κι ένα από τα πιο σταθερά σε παρουσία κλαμπ σε επίπεδο Ευρώπης», δήλωσε ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς και πρόσθεσε: «Θέλουμε να παίξουμε δυνατά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Απευθύνουμε κάλεσμα στους φίλους μας να βρεθούν στο πλευρό μας για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη».
Δ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ: «ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ»

Ο «Μπιγκ Μακ» θα έχει στη διάθεσή του τους Κάουαν, Γιανγκ, Γκίκα, Μουράτο, Πλώτα, Κουλμπόκα, Τσαϊρέλη, Τανούλη, Κακλαμανάκη και Κοντίτ, το ντεμπούτο του θα κάνει ο Σέρβος Νεμάνια Ντανγκούμποβιτς (ανακοινώθηκε κι επίσημα χθες), ενώ ερωτηματικό είναι ο τραυματίας Τράβις Σίμπσον. Ο Δ. Κακλαμανάκης δήλωσε τα εξής: «Παίζουμε αντίπαλοι με μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως η Γκραν Κανάρια. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παίζοντας μπροστά στον κόσμο μας για να κανουμε μια σημαντική νίκη».

* Στο «Τόφαλος» θα βρίσκονται σήμερα και αρκετοί μάνατζερ παικτών.
* Η προϊστορία του Προμηθέα στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του με Ισπανικές ομάδες:

ΣΕΖΟΝ 2018-2019 (Τσάμπιονς Λιγκ): 1-1 με Τενερίφη.
ΣΕΖΟΝ 2019-2020 (Eurocup): 1-1 με Ανδόρρα.
ΣΕΖΟN 2020-2021 (Eurocup): 0-2 από Γκραν Κανάρια.
ΣΕΖΟΝ 2021-2022 (Eurocup): 0-2 από Γκραν Κανάρια, 0-2 από Βαλένθια.

* Το σημερινό παιχνίδι θα διευθύνουν οι Στρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Ανταμ Πεέρ (Ισραήλ) και Χουσείν Τσελίκ (Τουρκία). Τα εισιτήρια κοστίζουν μόλις 10 ευρώ. Σήμερα επίσης θα παίξουν: Παρί-Χάποελ Τελ Αβίβ (21:30).