Αχαΐα: Πρώην Αστυνομικός έπεσε «θύμα» ασφαλιστικής – Καλείται να πληρώσει αποζημίωση ο ίδιος!

Ο Βαγγέλης Ψαράκος καταγγέλλει στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» το διπλό μπελά που βρήκε μετά από τροχαίο στο Ρίο, και το «χρέος» που καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση στο θύμα.

Αχαΐα: Πρώην Αστυνομικός έπεσε «θύμα» ασφαλιστικής - Καλείται να πληρώσει αποζημίωση ο ίδιος!

Το Νοέμβριο του 2018, πατρινός οδηγός αυτοκινήτου που κινείτο στον Κόμβο Ρίου, στην οδό μονής κατεύθυνσης από Ακταίο προς Πάτρα, συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο, το οποίο οδηγούσε γυναίκα από το Αίγιο, που κατά παράβαση είχε εισέλθει σε μονόδρομο και πήγαινε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο πρώτο όχημα.

Αχαΐα: Πρώην Αστυνομικός έπεσε «θύμα» ασφαλιστικής - Καλείται να πληρώσει αποζημίωση ο ίδιος!

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Σε δικαστήριο, που ακολούθησε στο Ειρηνοδικείο Πατρών, αναγνωρίστηκε η υπαιτιότητα της οδηγού, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της ασφαλιστικής της εταιρείας (με έδρα τη Βουλγαρία), στο πλαίσιο της νομικής κάλυψης που παρείχε το συμβόλαιο, που είχε συνάψει μαζί της.

Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Τελικά, επιδικάστηκε καταβολή αποζημίωσης ύψους περίπου 9.000 ευρώ, στον παθόντα. Ποσό, που υποχρεούτο να δώσει η ασφαλιστική εταιρεία στον παθόντα οδηγό.

ΔΙΠΛΑ… ΘΥΜΑ

Και ενώ η υπόθεση φαίνεται πως είχε «κλείσει», προ ημερών, ο Αιγιώτης Βαγγέλης Ψαρράκος, συνταξιούχος αστυνομικός – κάτοχος του οχήματος που ενεπλάκη στο τροχαίο και το οποίο το επίμαχο χρονικό διάστημα οδηγούσε η σύζυγός του – έλαβε, έγγραφη ειδοποίηση (απόγραφο), βάσει της οποίας καλείται να καταβάλει αυτός, άμεσα, το επιδικασθέν χρηματικό ποσό, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία μέχρι και σήμερα δεν έχει συμμορφωθεί στη δικαστική απόφαση.

«ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ: ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ»

Αχαΐα: Πρώην Αστυνομικός έπεσε «θύμα» ασφαλιστικής - Καλείται να πληρώσει αποζημίωση ο ίδιος!

Ο παθών, Βαγγέλης Ψαρράκος λέει στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» ότι, όπως ενημερώθηκε, μετά από τρεις ημέρες της κοινοποίησης, δίνεται το δικαίωμα της αυτόματης κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

«Εχω μπλέξει και δυστυχώς δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω», λέει με έκπληξη, όταν ενημερώθηκε πως η ασφαλιστική όχι μόνο δεν ήταν συνεπής στην υποχρέωση της, αλλά και πως η άλλη πλευρά κινείται πλέον κατά των φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση, διεκδικώντας εντόκως την αποζημίωση. Τρία χρόνια μετά, το ποσό ανέρχεται στις περίπου 15.000 ευρώ.

Οπως καταγγέλλει ο κ. Ψαρράκος στην «ΠτΔ», στην επικοινωνία που είχε με το νομικό τμήμα της ασφαλιστικής, αντί να λάβει μια απάντηση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων, προχώρησαν σε συστάσεις για το τι πρέπει να κάνει προκειμένου να διασφαλίσει χρήματα που τυχόν έχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς είτε ως βασικός δικαιούχος είτε ως συνδικαιούχος.

Υποστηρίζει πως το κλίμα που εισέπραξε ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν διεφάνη πρόθεση της ασφαλιστικής να προχωρήσει στην πληρωμή του ποσού που έχει αποφασιστεί με δικαστική απόφαση, και μάλιστα χωρίς επίσημα κάποιος να του εξηγεί το γιατί.

«Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως κάλεσα το νομικό τμήμα της εταιρείας και με λίγα λόγια μου είπαν πως εάν έχω χρήματα στην τράπεζα, ”πηγαίνετε να τα ‘’βγάλετε’’ μην τα αφήνετε ή εάν έχετε χρήματα μαζί με κάποιον άλλο μην σας τα ‘’βρουν’’ και σας πάρουν τα μισά…’ Σαν να μου λένε ότι εμείς δεν έχουμε σκοπό να πληρώσουμε» λέει και προσθέτει: «Το συμβόλαιο το έκανα σε ασφαλιστή στο Αίγιο, το πλήρωσα και το πήρα, ήταν σε ισχύ η ασφάλειά μου όταν συνέβη το τροχαίο».

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 

Αχαΐα: Πρώην Αστυνομικός έπεσε «θύμα» ασφαλιστικής - Καλείται να πληρώσει αποζημίωση ο ίδιος!

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο κ. Ψαρράκος, μετά το δικαστήριο ο δικηγόρος της ασφαλιστικής έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ενημερώνοντας την εταιρεία για την δικαστική απόφαση πως θα πρέπει να καταβάλει άμεσα το χρηματικό ποσό. Εκτοτε κανείς δεν γνωρίζει γιατί δεν προχώρησαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε ανάλογες περιπτώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες.

«Εγώ νόμιζα πως είχαν πληρωθεί και μετά από 3 χρόνια ήρθε αυτό το χαρτί», λέει ο κ. Ψαρράκος με απόγνωση στην «ΠτΔ». Το εν λόγω έγγραφο απεστάλη και στην πρώην πλέον σύζυγό του, αλλά και στην εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο.

«Το μόνο που μπορώ πλέον να κάνω είναι να κινηθώ νομικά κατά της εταιρείας» αναφέρει στην «ΠτΔ», δηλώνοντας παράλληλα οικονομική αδυναμία να ανταποκριθεί στα έξοδα που απαιτεί μια τέτοια κίνηση, δεδομένου πως το μοναδικό του εισόδημα είναι η σύνταξη που λαμβάνει. Παρ’ όλα αυτά και στην προσπάθεια του να βρει το δίκιο του, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ

Προχώρησε, εν τέλει, σε επώνυμη καταγγελία στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), ενημερώνοντας το αρμόδιο τμήμα έκδοσης – έγκρισης αδειών στις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ανά την ελληνική επικράτεια, ζητώντας να προβούν αρμοδίως στις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης της υπόθεσης. «Υπάρχει κεφάλαιο της ασφαλιστικής στην ΤτΕ, που θα μπορούσε να δεσμευθεί από εκεί το ποσό και όχι να ζητείται από εμένα» καταλήγει.

 

 

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ