«Βροχή» μεταλλίων και ταλέντα με μέλλον στα αγωνίσματα αντοχής

Το γράφαμε τις προάλλες, δεν το γράφαμε;
Ολα αυτά τα παιδιά, τα «δικά» μας παιδιά, που προκρίθηκαν από το Διασυλλογικό στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16, θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα του στίβου όχι μόνον της Πάτρας, του Αιγίου και της ευρύτερης περιφέρειας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Ναι, ναι, σε καμία περίπτωση δεν υπερβάλουμε, καθώς το είδαμε με τα μάτια μας. Τι είδαμε; Την σπιρτάδα, την φλόγα στα μάτια τους. Ναι, το έχουν. Το διαπιστώσαμε το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και θα το ξαναδιαπιστώσουμε τα επόμενα χρόνια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αρκεί φυσικά, πρώτον, να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα και να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά για να διορθώσουν τις όποιες ατέλειες και τα λάθη τους για να γίνουν ακόμη καλύτερα και δεύτερον, να στηριχθούν από τις ομάδες τους και γενικότερα από τον ΣΕΓΑΣ.
Αυτά ως γενική διαπίστωση.
Πάμε τώρα και στα ειδικά θέμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Κ16. Η αντοχή είχε την τιμητική της. Το ίδιο και ο (εξπέρ του είδους) Πέλοπας. Ο… βασιλιάς Πέλοπας όπως είχαμε γράψει και την περασμένη εβδομάδα. Τα αγωνίσματα των 1.200μ. και των 3.000μ. έκλεψαν την παράσταση, με την περιοχή να φανερώνει ότι κλαό καλό έρχεται και ίσως με πιο μεγάλη ταχύτητα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος του κλασικού αθλητισμού από τα μέρη μας…
ΤΑ ΝΕΑ «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ»
Στα κορίτσια, η 2η θέση της Μυρτούς Βαλαχα στα 1.200μ. με 3.40.57 και η 3η θέση της Αλεξίας Λουλούδη στα 3.000μ. με νέο ατομικό ρεκόρ (11.01.33) τράβηξαν τα βλέμματα, ενώ στα αγόρια, η 2η θέση του Γιάννη Γιαννακόπουλου στα 1.200μ. με 3.12.13 και η 3η θέση του Φίλιππου Χριστόπουλου (του Αρίωνα) στο ίδιο αγώνισμα, με χρόνο 3.30.03, έκλεψαν την παράσταση.
Παράλληλα, ξεχώρισε και η 1η θέση του Νίκου Βαρβατσούλη στα 3.000μ. με 9.56.26, αλλά και η 2η του Φώτη Θεοδωρακόπουλου του Αθηνόδωρου στο ίδιο αγώνισμα, με 10.08.09.
Αλλά και στα 2.000μ. με φυσικά εμπόδια, η Ασημίνα Σκαπετοράχη της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου πήρε τη 2η θέση με 8.14.38, ενώ σούπερ ήταν και ο Θεόδωρος Μπιλιανός του Πέλοπα στα 2.000μ. με φυσικά εμπόδια, κατακτώντας την πρωτιά με χρόνο 6.32.82!
Συγκρατήστε όλα τα παραπάνω ονόματα, θα σας (μας) απασχολήσουν στο μέλλον…