Θ. Γερασιμόπουλος: «Θα δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη των ακαδημιών»

Γερασιμόπουλος

Πρόκειται για μία από τις πιο σταθερές ομάδες στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας και ένα σωματείο που εκπροσωπεί επάξια μια ολόκληρη περιοχή στην Δυτική Αχαΐα.

 

Ο λόγος για την ΑΕ Λιμνοχωρίου η οποία, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, περίμεναν τρεις μήνες μέχρι να βρεθεί λύση στην κόντρα της Πολιτείας με την ΕΠΟ για το θέμα του Μητρώου με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας να ξεκινά προχθές.

 

Η ΑΕ Λιμνοχωρίου τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να αναπτυχθεί και να ξεφύγει από τα όρια της περιοχής της με στόχο να δώσει έμφαση στις ακαδημίες της αλλά και να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

 

Η «ΠτΔ» μίλησε με τον πρόεδρο Θανάση Γερασιμόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στο περίεργο καλοκαίρι που πέρασε αλλά και στα επόμενα σχέδια της διοίκησης στην οποία ανήκουν ακόμα οι Παναγιώτης Γερασιμόπουλος, Φάνης Γερασίμοπουλος, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Σαράντης Γκόβας.

-Επιτέλους ξεκινήσατε να παίζετε ποδόσφαιρο. Πως βίωσε το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση της ΑΕ Λιμνοχωρίου;

«Ηταν πολύ δύσκολο για την διοίκηση, αλλά νομίζω, ήταν ακόμα πιο δύσκολο για τους παίκτες και τους προπονητές. Δεν είναι φυσιολογικό να παίζεις τρεις μήνες φιλικά παιχνίδια χωρίς να ξέρεις πότε θα αγωνιστείς. Από την άλλη πλευρά, για την διοίκηση ήταν μεγάλο το οικονομικό πλήγμα. Εμείς έχουμε πληρώσει τους πάντες στην ομάδα και πληρώναμε έξοδα διαιτησίας για τα φιλικά παιχνίδια, αλλά χωρίς να έχουμε έσοδα από εισιτήρια, αφού δεν ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Το σαββατοκύριακο, κανονικά έπρεπε να παίζουμε ματς για την 6η αγωνιστική και εμείς παίξαμε για την πρεμιέρα. Ακόμα και η όποια ενίσχυση έρθει από την Πολιτεία, δεν θα είναι ικανή να καλύψει την οικονομική ζημιά που έχουμε υποστεί».

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για τη φετινή σεζόν;

«Αυτό που έχουμε πει από την αρχή, είναι ότι θέλουμε άνετη παραμονή και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο σε κάθε παιχνίδι. Το έχουμε μεταφέρει και στους παίκτες, επιθυμούμε σε κάθε παιχνίδι να πουλάμε ακριβά το τομάρι μας. Ειδικά στην έδρα μας, θέλουμε πολύ να μην περάσει καμία ομάδα. Να γνωρίζουν όλοι οι αντίπαλοι, ότι θα περάσουν δύσκολα στο Λιμνοχώρι».

-Το όραμα της διοίκησης σας για το μέλλον;

«Το βασικό είναι να είμαστε οικονομικά υγιείς για να υλοποιήσουμε αυτά που επιθυμούμε. Παίκτες βαρόμετρο να μένουν στο Λιμνοχώρι και να μην φεύγουν. Επίσης θέλουμε σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας αλλά και να αναπτύξουμε τις ακαδημίες μας».

-Σε τι στάδιο βρίσκονται αυτή την στιγμή οι ακαδημίες σας;

«Τη φετινή σεζόν κατεβάζουμε τμήματα σε δυο αναπτυξιακές κατηγορίες, στην προπαίδων και στην προτζούνιορ. Το όραμα μας είναι να αυξήσουμε αυτά τα τμήματα και να έρθουν και άλλα παιδιά από άλλα γειτονικά χωριά. Στα σχέδια μας είναι να φτιαχτεί πολύ σύντομα βοηθητικό γήπεδο, δίπλα από το υπάρχον. Μας έχει υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ώστε να φτιαχτεί γήπεδο και να διαθέσουμε περισσότερο χώρο στις ακαδημίες μας. Εμείς ως διοίκηση προσπαθούμε πολύ σε αυτή την κατεύθυνση και για αυτό το λόγο έχουμε ορίσει πολύ χαμηλή τιμή στα δίδακτρα των ακαδημιών ώστε να έρθουν όλα τα παιδιά στο γήπεδο».

-Υπάρχει στήριξη από τους φορείς της περιοχής;

«Ναι, υπάρχει. Ο Δήμος δυτικής Αχαΐας, βοηθά σε αρκετά πράγματα και επαναλαμβάνω, έχει δεσμευτεί ότι θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε και το βοηθητικό γήπεδο. Επίσης, διάφορες εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή μας ενισχύουν οικονομικά και σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι γιατί γνωρίζουμε ότι και οι εποχές είναι δύσκολες.

 

Πιστεύω μάλιστα ότι όλη η περιοχή, έχει περιθώρια ισχυρής ανάπτυξης με την κατασκευή του νέου δρόμου στην Πατρών-Πύργου και αυτό θα μας ωφελήσει έμμεσα και την ομάδα μας».