Αλεξανδρούπολη Ημαθίας: Ένταση στη δίκη για τον θάνατο 14χρονης μαθήτριας από οδηγό ΙΧ

Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού μίλησε για «δολοφονικό εργαλείο».

dikastirio

Από τη μνήμη αναδύθηκε το τραγικό δυστύχημα που είχε συμβεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όταν «πειραγμένο» αυτοκίνητο με ασυνείδητο οδηγό είχε παρασύρει, σκοτώσει και εγκαταλείψει 14χρονη μαθήτρια σε διάβαση πεζών κεντρικού δρόμου της πόλης.

Το δυστύχημα είχε γίνει τον Μάρτιο του 2017 με τον 23χρονο -σήμερα- οδηγό να οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου για κακούργημα, αφού οδηγούσε αυτοκίνητο που ήταν «φτιαγμένο» και είχε φθαρμένα ελαστικά, ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με κάθειρξη 6.5 χρόνων από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής, έχοντας βρεθεί ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών έχοντας ως κατάληξη θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος, ενόψει του Εφετείου, με την εφετειακή δίκη να ξεκινά σήμερα.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της 14χρονης, ο οποίος κρατούσε μία φωτογραφία της κόρης του στα χέρια του, μιλώντας για δολοφονία και καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων από την πλευρά του οδηγού.

«Έτρεχε σε πολυσύχναστο δρόμο με 130-140 χλμ./ ώρα, μπορεί και παραπάνω. Το όχημα ήταν κατασκευασμένο για 900 κυβικά και με τις παραποιήσεις στην μηχανή άλλαξε τις προδιαγραφές του. Εάν ήταν “μανίσιο” το αμάξι, η κόρη μου μπορεί να ζούσε σήμερα. Οδηγούσε “δολοφονικό” εργαλείο. Είναι σαν να βάζουμε σε κάρο μία σούπερ μηχανή», δήλωσε ο πατέρας.

Μετά τη δική του κατάθεση, τα πνεύματα οξύνθηκαν και έτσι, χρειάστηκε να διακοπεί  η διαδικασία, ώστε να ηρεμήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, με την μητέρα της 14χρονης να αναφέρεται στο ΙΧ ως «όπλο», με το οποίο ο οδηγός έκανε «επίδειξη».

Η δίκη βρίσκεται εν εξελίξει.