Πάτρα: Θανάσιμη πτώση με… προεκτάσεις! – Θρήνος για οικογένεια κληρικών

Θρήνος για τον π. Αλέξανδρο στα Προσφυγικά Πατρών και καταγγελίες για τον θάνατο του.

 

θρήνος

«Ηρθε χθες στο ψιλικατζίδικο και πήρε ένα σακουλάκι πατατάκια για την κόρη του. Την λάτρευε. Δεν της χάλαγε χατίρι. Ηταν αξιαγάπητος άνθρωπος». Η κ. Μαρία, υπάλληλος ενός μίνι-μάρκετ στην περιοχή των Προσφυγικών, μιλά στην «Πελοπόννησο» για τον «παππούλη» – όπως τον αποκάλεσε – Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
Γέννημα θρέμμα των Προσφυγικών, από ευσεβή οικογένεια ιερέων. Ο πατέρας του, επί χρόνια εφημέριος στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και ο αδελφός του εφημέριος στην Παναγία της Οβρυάς Πατρών.Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει, χθες, την είδηση. Ο π. Αλέξανδρος έπεσε από το μπαλκόνι β’ ορόφου πολυκατοικίας και βρήκε τραγικό θάνατο. Το δυσάρεστο νέο διαδόθηκε σαν αστραπή. Η κηδεία του ιερέα θα γίνει στον Ναό της Αγίας Φωτεινής Πατρών, την Παρασκευή στις 11 το πρωί.

θρήνος

θρήνος

θρήνος

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΚΕΣ
Και ποιος δεν τον γνώριζε. Ανθρωπος αξιοσέβαστος, με βαθιά πίστη στον Θεό. Ηταν άλλωστε αυτή η αιτία, που είχε οδηγήσει τον π. Αλέξανδρο -πριν 2 χρόνια- να βάλει φωτιά σε καρναβαλικούς μπάστακες του Δήμου, στον πεζόδρομο της Παντανάσσης και μπροστά από το Δημαρχείο της Μαιζώνος. Τότε είχε συλληφθεί και είχε οριστεί τακτική δικάσιμος. «Αυτή η πόλη είναι η πόλη του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, δεν θέλει καρνάβαλους» είχε πει, τότε, στις αστυνομικές αρχές.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Ο π. Αλέξανδρος λειτουργούσε, τελευταία, στον Αγιο Αθανάσιο Αιγίου και ήταν ιδιαίτερα κι εκεί αγαπητός. Συντετριμμένος από τον θάνατό του δήλωσε στην «Π» ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Ιερώνυμος: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη. Είχα μαζί του επικοινωνία προ ημερών και μάλιστα θα ερχόταν να με συναντήσει. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαιτέρως στον αδελφό του, έναν επίσης αξιοσέβαστο ιερέα».

ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο π. Αλέξανδρος αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα δεν έκρυβε. Για το θέμα είχε ενημερωθεί και ο δεσπότης του. Μάλιστα, επισκεπτόταν συχνά στην Αθήνα ειδικό για το πρόβλημά του.

ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΟΙΚΕΙΩΝ
Οι συγγενείς του π. Αλεξάνδρου τυλίχθηκαν στο πένθος. Πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε μάχη στο νοσοκομείο για να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως ήταν αδύνατο. Το περίεργο είναι ότι ο άτυχος ιερέας παρέμενε στο έδαφος, για αρκετή ώρα, μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.

Ο γείτονάς του Χρήστος Π. (τα στοιχεία του στη διάθεση της «Π») μάς καταγγέλλει: «Σοκ και θρήνος… Αφιξη ασθενοφόρου μετά από 45 λεπτά… Το νοσοκομείο σε απόσταση 5 οικοδομικών τετραγώνων…Τραγικό…»!
Είναι χαρακτηριστικό πως, όταν έφθασε το ΕΚΑΒ, οι περίοικοι… το χειροκροτούσαν!Φίλοι του μακαριστού ιερέα, δε, σημειώνουν ότι δεν πέθανε ακαριαία, αλλά μισή ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Και το ερώτημα που προκύπτει -όχι αβασάνιστα αλλά βάσει των πιο πάνω μαρτυριών – είναι γατί άργησε να φθάσει το ασθενοφόρο; Μήπως αυτά τα λεπτά της καθυστέρησης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της τραγωδίας;
Η «Π» θέτει το ερώτημα. Και περιμένει απαντήσεις.

Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή 11/11/2022, στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών και η ταφή θα γίνει στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο του Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στο Ναό στις 7πμ