Φίλης: «Βέλη» στην Κυβέρνηση για «πλήγμα» στην Ομόνοια – Ομιλητής σε πολυπληθές κοινό της Πάτρας

«Χρειάζονται κινητοποιήσεις για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα» σημείωσε ο τομεάρχης Παιδείας

Φίλης: «Βέλη» στην Κυβέρνηση για «πλήγμα» στην Ομόνοια - Ομιλητής σε πολυπληθές κοινό της Πάτρας Σοφία Σιδέρη, Φ. Βασιλακόπουλος, Ν. Φίλης, Κ. Γιαννόπουλος

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών μίλησε χθες το βράδυ ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης για την επόμενη μέρα στην Παιδεία, που κατά τον ίδιο θα είναι μια πρόκληση προοδευτικής διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης σημείωσε: «Επικεντρωνόμαστε στην επόμενη μέρα, αλλά πρέπει να δούμε τη σημερινή πραγματικότητα. Για παράδειγμα, τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα είναι η ακρίβεια, οι υποκλοπές και η διάλυση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση δημιουργεί πλήγματα στο κράτος Δικαίου και το κράτος Πρόνοιας. Στην εκπαίδευση περνάμε τη χειρότερη περίοδο. Χρειάζονται κινητοποιήσεις για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα.

Πρέπει να γίνουν οι εκλογές όσο το δυνατό γρηγορότερα, να απομακρυνθεί η σημερινή κυβέρνηση ώστε να μην πολλαπλασιαστούν τα αδιέξοδα».

Ο συντονιστής του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Φώτης Βασιλακόπουλος παρουσίασε μέρος των παθογενειών του κλάδου και τόνισε ότι «ο Νίκος Φίλης άφησε το στίγμα του στην εποχή που ήταν Υπουργός Παιδείας».

Φίλης: «Βέλη» στην Κυβέρνηση για «πλήγμα» στην Ομόνοια - Ομιλητής σε πολυπληθές κοινό της Πάτρας

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος εκτιμώντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό. «Πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για να γίνει ξανά σημαντικός παράγοντας στην κοινωνία η Παιδεία» επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας στα όσα πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σιδέρη.
Στη συνέχεια, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Ν. Φίλης δεν απαντούσε απλά στις ερωτήσεις, αλλά σημείωνε όσα άκουγε από τους παριστάμενους.

ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ;

Τέλος, στη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ η «Π» αλίευσε ότι ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς αναμένεται την Κυριακή στην Πάτρα για να πάρει μέρος σε εκδήλωση της φοιτητικής κοινότητας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σκοπεύει να δημιουργήσει νέα φοιτητική παράταξη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ