Τουρκία: Πρώτο θέμα συζήτησης η υπόθεση Καϊλή – «Σεισμός Εύας στο ευρωκοινοβούλιο»

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με την Εύα Καϊλή στο επίκεντρο, πρωταγωνιστούν στα τουρκικά πρωτοσέλιδα.

Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών με την Εύα Καϊλή στο επίκεντρο, συνεχίζουν να ξετυλίγονται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), αναμένονται οι ανακοινώσεις των δικαστικών αρχών του Βελγίου για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, με την εκ των αντιπροέδρων, Εύα Καϊλή, να βρίσκεται υπό «προσωρινή κράτηση» και να έχει περάσει τη νύχτα σε κελί, όπως έγραψε η L’ Echo.

Ταυτόχρονα, η υπόθεση αποτελεί πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την εφημερίδα Χουριέτ να έχει πολύ χαρακτηριστικά τον τίτλο «Σεισμός Εύας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Σκάνδαλο διαφθοράς: Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις για την Καϊλή

«Η Ελληνίδα βουλευτής Εύα Καϊλή, μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθη σε έφοδο στην πρωτεύουσα της ΕΕ, τις Βρυξέλλες, με κατηγορίες για διαφθορά» γράφει προσθέτοντας ότι έχει προκαλέσει «σεισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η επιχείρηση που πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία στις 9 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται εδώ και μήνες», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Στο επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται η Εύα Καϊλή (44), Ελληνίδα βουλευτής με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι μία από τους 14 Αντιπροέδρους του ΕΚ». Αναφέρεται και στις άλλες συλλήψεις, του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, Λούκα Βισεντίνι και του συντρόφου της Εύας Καϊλή: «Ένα άλλο αξιοσημείωτο όνομα που τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία ήταν ο πρώην βοηθός του Panzeri, Francesco Giorgi, που είναι και το αγόρι της Καϊλή. Μετά από αυτά κρατήθηκε και η Καϊλή το απόγευμα», γράφεται στη Χουριέτ, τονίζοντας πως η υπόθεση Καϊλή πυροδότησε μία βόμβα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Μάλιστα, η Χουριέτ αναφέρεται στην Εύα Καϊλή ως η «Barbie της Βουλής» και η «Βασίλισσα της Ομορφιάς της Πολιτικής» στη χώρα μας.