«Πράσινο» μήνυμα από τον «γαλάζιο» Πέλοπα στη Στροφυλιά – Φωτογραφίες

Η ομάδα στίβου του Πέλοπα, μαζί με τον Α.Σ. Παλμός και εργαζόμενους στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πήγαμε για δενδροφύτευση στο δάσος της Στροφυλιάς.

Πέλοπα Αναμνηστική φωτογραφία από τη δενδροφύτευση του Πέλοπα

Πώς να μην υποκλιθεί κάποιος στον βασιλιά Πέλοπα;
Αυτήν τη φορά όχι για τις στιβικές του επιτυχίες, αλλά για κάτι που ξεπερνάει κατά πολύ τα στενά όρια του (κλασικού) αθλητισμού. Ο λόγος γι΄ αυτό το standing ovation εκ μέρους μας, είναι η πρωτοβουλία που πήρε ο δραστήριος οργανισμός να προχωρήσει σε αναδάσωση-δενδροφύτευση στο δάσος της Στροφυλιάς. Η «Π» δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην ανταποκριθεί σε αυτό το όμορφο αυτό εγχείρημα, συμμετέχοντας με εργαζόμενους του δημοσιογραφικού μας οργανισμού, ενώ από κοντά έδωσε «παρών» στη δράση και ο Α.Σ. Παλμός, με τις γνωστές ευαισθησίες σε θέματα οικολογίας και άθλησης στη φύση.
Το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι εντυπωσιακό! Φυτεύθηκαν συνολικά 180 κουκουναριές (από αυτό το μοναδικό στον κόσμο είδος πεύκου που συναντάμε στο δάσος της Στροφυλιάς) κι έτσι αναζωογονήθηκε ο πνεύμονας οξυγόνου στην ευρύτερη περιοχή σε εποχές που δυστυχώς βλέπουμε τα δάση μας να καίγονται.
Οι διοργανωτές της δράσης ευχαρίστησαν όλους όσοι συμμετείχαν και κυρίως τον Δασάρχη Πατρών Σταύρο Βαρβατσούλη που είχε τον γενικό συντονισμό, καθώς επίσης και τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Βασίλη Λιάπη, Ανδρέα Βορύλλα και Νίκο Ζαχαρόπουλο που στήριξαν εθελοντικά το χθεσινό εγχείρημα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πέλοπα Σωτήρης Μπιλιανός ανέφερε τα εξής: «Το δάσος της Στροφυλιάς είναι κάτι παραπάνω από οικείο για εμάς. Σαν Πέλοπας γυμναζόμαστε κάθε Κυριακή στην περιοχή, οπότε θεωρήσαμε καθήκον και χρέος μας να προχωρήσουμε σε αυτήν τη δράση που στέλνει μήνυμα οικολογίας σε όλους μας».
Ο Πέλοπας το επόμενο διάστημα ετοιμάζει κι άλλες σχετικές δράσεις, πέρα από τη συμμετοχή του σε αγώνες στην Αχαΐα κι αλλού. Παράλληλα, συνεχίζει τις ετοιμασίες και για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Πέλοπα Πέλοπα Πέλοπα Πέλοπα Πέλοπα Πέλοπα Πέλοπα