Εξόρμηση Τσίπρα στην Κρήτη με μηνύματα

Στην Κρήτη περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρήτη

Κατά μέτωπον επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης έχοντας ως αιχμή του δόρατος την πανδημία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να ανοίξει θέμα απολύσεων στο δημόσιο με αφορμή τον εμβολιασμό. Την ίδια στιγμή, από την Κρήτη όπου και περιοδεύει, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρεώνοντάς του προσωπικά λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στο νέο κύμα του κορονοϊού.

Με δεδομένη την εκτίμηση που επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία ένα σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι αρκετά ρεαλιστικό, η περιοδεία που πραγματοποιεί στην Κρήτη αυτές τις ημέρες ο Αλ.Τσίπρας, ως ένα σημείο έχει σαφές προεκλογικό άρωμα. Από το Λασίθι, που αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της εξόρμησης του στη μεγαλόνησο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να στείλει πολλαπλά μηνύματα.
Ως προς τη πανδημία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που καλλιέργησε κλίμα εφησυχασμού στους πολίτες, με αποτέλεσμα να χαλαρώσουν τα μέτρα και να μετράμε ξανά χιλιάδες κρούσματα «σε μια πολύ άσχημη συγκυρία, σε μια πολύ άσχημη περίοδο: στην καρδιά της τουριστικής περιόδου».

Λίγο νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει τον Κ.Μητσοτάκη να μην τολμήσει «να προχωρήσει σε αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό εν μέσω της πανδημίας, συγχώνευσης ή κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού». Παράλληλα, θέλησε να στείλει για ακόμα μία φορά ένα σαφές μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι «φλερτάρει» με τους αντιεμβολιαστές.
Φυσικά, με δεδομένα τα προβλήματα που προκαλεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας στην οικονομία και ειδικότερα στον τουρισμό, ο Αλ.Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία πως υφίσταται ο κίνδυνος μεγάλων ανισοτήτων το επόμενο διάστημα, με κάποιους επιχειρηματίες να μένουν οριστικά πίσω ή και ακόμα να μην αντέξουν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους.