Σχολεία: Τέλος τα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι θα ισχύει για τις απουσίες
Καταργούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας (ΦΕΚ2019 Β/30-3-2023). Τι ισχύει για απουσίες
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργούνται από την 30η Μαρτίου 2023, όλα τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την μη εξάπλωση του κορονοϊού
Μεταξύ άλλων από εδώ και πέρα παύει να ισχύει η πενθήμερη καραντίνα για τους μαθητές που νοσούν με κορονοϊό και πλέον οι απουσίες θα προσμετρώνται κανονικά.
Επίσης, κανονικά πλέον θα υπολογίζονται και οι απουσίες λόγω γρίπης, οι οποίες μέχρι τώρα καταγράφονταν αλλά δεν προσμετρούνταν.
Επομένως από την 30η Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες που νοσούν από κορονοϊό, δεν παραμένουν σε πενθήμερη απομόνωση και οι απουσίες κατά το διάστημα της νόσησής τους προσμετρώνται κανονικά.
Τι αναφέρει η ΚΥΑ
Η ΚΥΑ έχει ένα άρθρο που αναφέρει τα εξής:
Άρθρο μόνο
Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πρέπει να πλένεις τα καινούρια σου ρούχα πριν τα φορέσεις;
Όλα όσα φέρνει η τελική αναβάθμιση The Naturalist Update στο Ball x Pit
Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
PlayStation Plus Αυγούστου: Τρία παιχνίδια που δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένα το άλλο
Θεία Λειτουργία για την Αγία Παρασκευή στο Παλαιό Πάος ΦΩΤΟ
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
Κωνσταντίνος Βασάλος: Δημοσίευσε για πρώτη φορά φωτογραφία της συντρόφου του ΦΩΤΟ
