Πάτρα: Από το ψηφοδέλτιο του Άρη, στην Αχαΐα

ΝΔ: Ο Ανδρέας Τσώκος νέο πρόσωπο στη λίστα

Πάτρα

«Δυστοκία» που έχει σχέση με την καλύτερη επιλογή υποψηφίων βουλευτών, παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Εξ αιτίας του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, η Πειραιώς «εκτροχιάστηκε» χρονικά και ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» η 12άδα των υποψηφίων. Πάντως, παρά τις αρνήσεις της τελευταίας στιγμής, αναμένεται ότι είναι θέμα ημερών η οριστικοποίηση και ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, που θα στελεχώνεται και από μια επιλογή της ύστατης ώρας.

Πρόκειται για τον 40χρονο Ανδρέα Τσώκο, που κατάγεται από την Δυτική Αχαΐα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας, με μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Ο Ανδρέας Τσώκος έχει διαγράψει κομματική διαδρομή στην Αθήνα, καθώς την προηγούμενη 10ετία διατέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Εξάλλου, το 2014 συμμετείχε στον δημοτικό σχηματισμό «Αθήνα μπορείς» με επικεφαλής τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Τέλος, το 2019 το όνομα του είχε ακουστεί και για το ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας, ωστόσο τελικά συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αλλωστε, δεν τον είχαν πάρει τα χρόνια. Φέτος, όμως, ο Ανδρέας Τσώκος παίρνει το βάπτισμα του πυρός και δη στην ιδιαίτερη πατρίδα του.