Σουδάν: Παγκόσμιος συναγερμός – Στα χέρια ενόπλων δείγματα μολυσματικών ιών – Φόβοι για εξάπλωση ιλαράς και χολέρας
Όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ στους δημοσιογράφους οι τεχνικοί του δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.
Υπάρχει «υψηλός κίνδυνος βιολογικού κινδύνου» στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, αφού ένα από τα εμπόλεμα μέρη κατέλαβε ένα εργαστήριο που περιείχε παθογόνα ιλαράς και χολέρας και άλλα επικίνδυνα υλικά, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ στους δημοσιογράφους οι τεχνικοί του δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.
«Αυτό είναι το κύριό μας μέλημα: δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στους τεχνικούς του εργαστηρίου για να μεταβούν στο εργαστήριο και να ασφαλίσουν το βιολογικό υλικό και τις διαθέσιμες ουσίες», ανακοινώθηκε ακόμα.
Σημειώνεται ότι τα δείγματα αυτά μπορούν να γίνουν όπλα στα χέρια των λάθος ανθρώπων και οι συνέπειες να είναι καταστροφικές.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θεατρική παράσταση – αφιέρωμα στις γυναίκες του Μεσολογγίου ΦΩΤΟ
Το ZERO PARADES: Director’s Cut κυκλοφορεί σήμερα σε PS5, Xbox και Switch 2
Πώς καθαρίζεις γυάλινα μπουκάλια σωστά
Ευαγγελία Μουμούρη για ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Έδωσα κι εγώ χρήματα
Έχετε Galaxy SmartTag3; Δείτε πώς να το ρυθμίσετε και να εντοπίζετε κλειδιά και αποσκευές
