Μπάιντεν: «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι… μια τεχνητή κρίση»

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα ζητήσει και πάλι, από τους επικεφαλής του Κογκρέσου, να κάνουν «ό,τι έκαναν πάντα», τα προηγούμενα χρόνια: «να αυξήσουν το όριο του χρέους για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών».

biden

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε τα πυρά του ξανά στους Ρεπουμπλικάνους, κάνοντας λόγο πως εκείνοι κρατούν «σε ομηρεία» την οικονομία των Αμερικανών.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος είπε ότι θα ζητήσει και πάλι, την επόμενη Τρίτη, από τους επικεφαλής του Κογκρέσου, να κάνουν «ό,τι έκαναν πάντα», τα προηγούμενα χρόνια: «να αυξήσουν το όριο του χρέους για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών».

Ο Μπάιντεν επέκρινε δριμύτατα τους Ρεπουμπλικάνους MAGA (σ.σ. τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ), επειδή αρνούνται να ψηφίσουν την αύξηση του ορίου του χρέους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα συμβιβαστεί. Υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι «διχασμένοι» στο θέμα αυτό.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι (…) μια τεχνητή κρίση», είπε, λίγο πριν ξεκινήσει μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο με αντικείμενο τις επενδύσεις.