Κάθε χρόνο και ισχυρότεροι σε υποδομή

Το κύριο άρθρο της “Π” ασχολείται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την απόκτηση μέσων που βοηθούν στην αντιμετώπιση φαινομένων, όπως οι πυρκαγιές.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ σε ώρα μάχης δεν νοείται. Αλλά οι πρώτες εικόνες της αντίδρασης του μηχανισμού επιτρέπουν ορισμένες παρατηρήσεις.
ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ευελιξία και διάθεση σημαντικών δυνάμεων και πυροσβεστικών μέσων, απέναντι σε έναν διμέτωπο και απρόβλεπτο αντίπαλο που ευνοήθηκε από τις συνθήκες.
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ αναβάθμιση της πυρόσβεσης είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο, όπως επίσης και πιο επιστημονικά θεμελιωμένη αξιοποίηση της εμπειρίας των προγενέστερων φυσικών καταστροφών. Αποφασιστική η συνδρομή των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας.
ΤΩΡΑ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, τι μας χρειάζεται, ποιες είναι οι επιβεβλημένες στρατηγικές.
ΞΕΡΟΥΜΕ επίσης, ότι είναι αναγκαία να γίνουν κι άλλα βήματα στο πεδίο της κοινωνικής κουλτούρας. Πολύ χαρακτηριστική η περίπτωση του μελισσοκόμου που πήγε να εκτελέσει δουλειές μέσα στον καύσωνα, στην Αττική.
ΠΡΩΤΑ ο θεός- και οι πυροσβεστικές δυνάμεις- ας βγούμε από την περιπέτεια με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και ας φροντίσουν οι φορείς να κεφαλαιοποιήσουν και αυτή την εμπειρία κατά τρόπο γόνιμο. Για το άμεσο μέλλον, όχι για το απώτερο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΘΟΡΥΒΗΣΕ εκπαιδευτικούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν η υποχρέωση να εξετάζονται συστηματικά, ιδίοις εξόδοις, προκειμένου να μπαίνουν σε τάξεις για να ασκήσουν διδασκαλία.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ δεν είναι ευχάριστο και το εισόδημα κανενός δεν μπορεί να σηκώνει ένα τέτοιο έξοδο. Αλλά είναι προφανές ότι οι προσωπικές επιλογές έχουν και συνέπειες. Προέχει να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Τι άλλο μπορεί να γίνει ώστε να υπηρετηθεί η μείζων αυτή παράμετρος;
ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι άλλο: Να κάνουν το εμβόλιο. Σύντομα θα έχουν ξεχάσει τις επιφυλάξεις και θα ζούμε όλοι καλύτερα και οικονομικότερα.