Υπάρχει Ελπίδα για το αύριο

Για όγδοη συνεχή ημέρα η χώρα μας είναι παραδομένη στις φλόγες. Οι προβλέψεις για το αύριο είναι αδύνατες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι επιφυλάσσει το επόμενο δευτερόλεπτο.

Ο μηχανισμός, αν και εξαντλημένος από την πολυήμερη μάχη, παραμένει σε ετοιμότητα. Αλλά κι αυτό το θετικό πνίγεται στον θυμό και στην οργή που προκαλεί η απέραντη εικόνα της καταστροφής και της απελπισίας. Αυτό αφορά κυρίως τους πληγέντες, αλλά δεν αφήνει ανεπηρέαστη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε χθες, δημιουργεί ελπίδες να ξαναγεννηθεί η ζωή μέσα από τις στάχτες. Προϋπόθεση όμως αποτελεί η ταχύτητα στην εφαρμογή τους.

Εκτός από τον κρατικό μηχανισμό, σε αυτή την προσπάθεια είναι μαζί σύσσωμη και η ελληνική κοινωνία. Είναι παρούσα και διαθέσιμη να βάλει πλάτη σε όποιο μέτωπο της ζητηθεί. Απομένει να υπάρξει η σωστή αξιοποίησή της ώστε να φτάσουμε στο όλοι μαζί μπορούμε να θεραπεύσουμε το λαβωμένο κομμάτι του τόπου μας.

ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ
Με ένα πρόσωπο που είναι κοινής αποδοχής επέλεξε η κυβέρνηση να απαντήσει στην πρόκληση της επόμενης μέρας. Η επιλογή του Σταύρου Μπένου, ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Εύβοιας αποτελεί καλό σημάδι για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Είναι πρόσωπο δοκιμασμένο και αποτελεσματικό στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων και μπορεί να εγγυηθεί το άμεσο αποτέλεσμα που απαιτεί η περιοχή της Εύβοιας.

Ανάλογα πρόσωπα οφείλει να εμπιστευτεί η κυβέρνηση ώστε να αλλάξει όλο τον μηχανισμό που έχει συνδεθεί με παθογένειες, αστοχίες και επικίνδυνα λάθη. Κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Πριν σβήσουν οι στάχτες.

Τα προβλήματα είναι διαγνωσμένα και οι θεραπείες συγκεκριμένες. Απομένει η πολιτική γενναιότητα για να εφαρμοστούν. Μόνον έτσι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τη γάγγραινα του παρελθόντος, η οποία συνεχίζει να μολύνει και να προκαλεί αθεράπευτες πληγές.