Οι ΗΠΑ πίεσαν το Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία επίθεση στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση που η Χεζμπολάχ μπει πιο ενεργά στον πόλεμο, τότε ο Λίβανος θα πάθει ανυπολόγιστη καταστροφή ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις «υπόσχονται» πως θα επιτεθούν και στο Ιράν.

ΗΠΑ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή καθώς ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα αν εμπλακεί περισσότερο η Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση που η Χεζμπολάχ μπει πιο ενεργά στον πόλεμο, τότε ο Λίβανος θα πάθει ανυπολόγιστη καταστροφή ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις «υπόσχονται» πως θα επιτεθούν και στο Ιράν αν υπάρξει βοήθεια προς τη Χαμάς.

Την ίδια στιγμή πάντως η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα καθυστερεί λόγω της πίεσης των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να απελευθερωθούν και άλλοι όμηροι από τη Χαμάς, σύμφωνα με το CNN.

Η Χαμάς απελευθέρωσε δυο Αμερικανίδες την Παρασκευή και φαίνεται πως υπάρχουν ελπίδες για πιθανή απελευθέρωση και άλλων ομήρων, από τους περίπου 200, που πιστεύεται πως έχουν απαχθεί.