Μπλίνκεν: Το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα
Από την αρχή του πολέμου την 7η Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, οι Χούθι, που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, αυξάνουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατηγόρησε το Ιράν πως βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίων εμπορικών πλοίων.
«Αυτές οι επιθέσεις υποστηρίχθηκαν και ενθαρρύνθηκαν από το Ιράν όσον αφορά την τεχνολογία, τον εξοπλισμό, τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις πληροφορίες, και έχουν πραγματικό αντίκτυπο σε ανθρώπους», τόνισε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στο Μπαχρέιν, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.
Από την αρχή του πολέμου την 7η Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, οι Χούθι, που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, αυξάνουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα κατά των πλοίων για τα οποία οι αντάρτες θεωρούν ότι έχουν σχέσεις με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι δρουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.
Διαβάστε επίσης:
Δολοφονία 41χρονης: «Τα έκανε όλα ο φίλος μου» λέει ο σύντροφός της- ΒΙΝΤΕΟ
Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: «Με χτύπησαν στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσω»
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αλυσίδες χιονιού: υποχρέωση και πρόστιμο Οκτ–Απρ
Πριν από τον γάμο, ήρθε το τελεσίγραφο: Τι ζήτησε η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς από τον Ντάγκλας
Η Google παρουσίασε ένα ασυνήθιστο ρομπότ που χρησιμοποιεί το Gemini για να φροντίζει φυτά
Υγρασία στα παράθυρα το πρωί: τι να κάνεις
Ζώδια σήμερα 1/11: Λέων – Έντονα πάθη και βαθιές μεταμορφώσεις!
