Πάτρα: Σύστημα που θα μετρά την κατανάλωση ενέργειας σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Το έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος καταγραφής των ενεργειακών καταναλώσεων ενέργειας, των εσωτερικών και εξωτερικών συνθηκών και της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους σχολικών συγκροτημάτων

Πάτρα

Ο πολυδαίδαλος διαγωνισμός που έχει ξεκινήσει ο Δήμος της Πάτρας που θα φέρει στη ζωή μας μια σειρά από «έξυπνες» εφαρμογές και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα σύστημα καταγραφής και ελέγχου καταναλώσεων ενέργειας και ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου σχολικών συγκροτημάτων.

Το έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος καταγραφής των ενεργειακών καταναλώσεων ενέργειας, των εσωτερικών και εξωτερικών συνθηκών και της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους σχολικών συγκροτημάτων, της τοπικής προβολής τους και της απομακρυσμένης μετάδοσής τους για κεντρική καταγραφή, σύγκριση και έλεγχο.

Τα συστήματα θα εγκατασταθούν σε 45 σχολικά συγκροτήματα στην πόλη της Πάτρας. Το σύστημα κάθε συγκροτήματος θα αποτελεί τμήμα του ευρύτερου δικτύου, αντίστοιχων εγκαταστάσεων που θα καλύπτουν τα σχολικά κτίρια του Δήμου Πατρέων.

Επιπλέον, στον ίδιο διαγωνισμό υπάρχει και ένα σύστημα ελέγχου και διαχείρισης Η/Μ εγκαταστάσεων δημοτικών κτιρίων. Το εν λόγω σύστημα θα εγκατασταθεί στο κτίριο Δημοτικής Μουσικής, στα Παλαιά Σφαγεία, στο Διοικητήριο Λαδόπουλου και τα δημοτικά κτίρια της οδού Παντανάσσης.
Τα ανωτέρω συστήματα θα μετρούν την ενέργεια που καταναλώνεται σε όλα τα κτίρια για φωτισμό, θέρμανση, αλλά και θα καταγράφουν την ενέργεια που παράγεται από εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Από τη μέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση θα χρειαστούν 12 μήνες για την ολοκλήρωση της προμήθειας και τη λειτουργία των νέων συστημάτων, με το έργο να έχει προϋπολογισμό 1.024.600 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Στον «πάγο» από σήμερα η χώρα – Ψυχρή «εισβολή» το Σάββατο – H πρόγνωση για την Πάτρα

Πάτρα: Η «φούσκα» που έσκασε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

Μεσολόγγι: Τα ψηφιακά «βήματα» στο θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου

Τρομερό τροχαίο τα ξημερώματα στην Βουλιαγμένης – ΙΧ ανετράπη και κρεμόταν από τις προστατευτικές μπάρες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Νοσοκομείο Ρίου: Σωτήριες επεμβάσεις σε ασθενείς με καρκίνο – Πρωτοπόρο χειρουργείο στην Ελλάδα και η διάκριση

Στην Πάτρα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς – Με ποιους και που θα συναντηθεί