Αφιέρωμα: Οι ασκοί του Αίολου που φέρνουν διακρίσεις…

Οταν ο Αποστόλης Μάρκος αναζητούσε ένα όνομα για μια καινούργια ομάδα στίβου που είχε σκοπό να ιδρύσει, σκέφτηκε να ανατρέξει στην αρχαία ελληνική μυθολογία, εκεί όπου τελικά εντόπισε την ιδανική ονομασία: Αίολος!
Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Αίολος ήταν ο ταμίας των ανέμων, εκείνος που τους κρατούσε μέσα στον ασκό του και τους άφηνε μόνο μετά από εντολή του Δία (δυστυχώς οι σύντροφοι του Οδυσσέα παράκουσαν την εν λόγω εντολή και το πλήρωσαν ακριβά…).
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αίολος πάντως, συνεχίζει να κινείται με ούριο άνεμο μόνο προς τα μπρος, έχοντας διαγράψει μόνο ανοδική πορεία από το 2006 όταν και ιδρύθηκε. «Γιατί Αίολος;», ρωτήσαμε τον Αποστόλη Μάρκο κι αυτός δεν το πολυσκέφτηκε για να δώσει την απάντηση: «Γιατί είναι ένα όνομα που βγάζει κινητικότητα, ενέργεια, ταχύτητα και δύναμη».
Οπως λέει και το ιστορικό ίδρυσης του συλλόγου: «Ο Αίολος ιδρύθηκε απο μία παρέα ανθρώπων που είναι λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στοχεύουν στη διάπλαση σωστών ανθρώπων-αθλητών ούτως ώστε κάποια στιγμή να μπορούν με υπερηφάνεια να πούν οτι μπόρεσαν να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας υγειούς κοινωνίας, δίνοντας τις σωστές βάσεις απο πολύ μικρή ηλικία στη νεολαία της».
Φυσικά ο στίβος είναι το πιο γνωστό τμήμα του Αίολου, όμως οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη, τόσο και στο τμήμα ράγκμπι, όσο και στην ομάδα cheerleading, εκεί όπου επικεφαλής είναι η Εφη Μάρκου, παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 5χλμ. βάδην στο Σχολικό πρωτάθλημα στίβου και 2η στο Διασυλλογικό του ΣΕΓΑΣ. Φυσικά ο σύλλογος είναι εγεγραμμένος στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της γγΑ, καθώς είναι πολύ οργανωμένος και λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Αίολος ήταν πρωτοπόρος στην οργάνωση της Ακαδημίας του στίβου, με ομοιόμορφα ντυσίματα στους αθλητές, γκρουπαρισμένα ανά ηλικίες τμήματα και άλλες καινοτομίες. Παράλληλα, ο σύλλογος λειτουργεί και ιστοσελίδα (gs-aiolos.gr), ενώ «παίζει» δυνατά σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Επικεφαλής στο τμήμα στίβου του Αίολου είναιο Αποστόλης Μάρκος, ο οποίος έχει συνεργάτη τον Σερραίο στην καταγωγή, Παναγιώτη Μαυρουδάκη (ο προπονητής της τελευταίας διεθνούς επιτυχίας της Νικολέτας Χιώνη), ενώ από φέτος στο τιμ εντάσσεται και η πρωταθλήτριά μας στο μήκος και στο τριπλούν, Αναστασία Φουτσιτζίδου. Να αναφέρουμε ότι ο Αίολος αριθμεί περίπου 80 νεαρούς αθλητές (οι προπονήσεις στις Ακαδημίες θα γίνονται φέτος σε Παμπελοποννησιακό Στάδιο και Λαδόπουλου).
ΑΠ. ΜΑΡΚΟΣ: «ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ»
«Παρά τη δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας, προσπαθούμε να ανασυγκροτηθούμε και να συνεχίσουμε στον δρόμο των επιτυχιών», δήλωσε στην «ΠτΔ» ο Αποστόλης Μάρκος και πρόσθεσε: «Η επανέναρξη των προπονήσεων γίνεται με ειδικό τρόπο και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα πρωτόκολλα της Πολιτείας. Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά και τα παιδιά μας να αγωνιστούν κανονικά σε όλες τις διοργανώσεις στίβου».

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Πρόεδρος του Αίολου είναι ο Ανδρέας Μάρκος, «παλιοσειρά» του αθλητισμού της περιοχής μας, ενώ και το υπόλοιπο Δ.Σ. αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αγάπη για τον αθλητισμό και είναι οι εξής:
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτα Καλαβρουζιώτη
Γραμματέας: Αγγελος Λιόλης
Ταμίας: Μιχάλης Μπιναρδής
Εφορος: Ελένη Φωτόπουλου

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Ουκ ολίγες πρωταθλητές έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια ο Αίολος. Η καλύτερη θέση στην ιστορία του συλλόγου σε Πανελλήνιο επίπεδο ήταν η 76η, ενώ ανάμεσα στους αθλητές με διακρίσεις ήταν η σφυροβόλος Λίνα Αναγνωστοπούλου (2η στην Ελλάδα στις Νέες), ο σφαιροβόλος Μιχάλης Σταματογιάννης (την περίοδο, μάλιστα, που πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008), ο σφαιροβόλος Παναγιώτης Ακτύπης (πρωταθλητής Νέων), ο σφαιροβόλος και αθλητής του Αποστόλη Μάρκου, Ηλίας Καταβάτης (πρωταθλητής στους Νέους, 2ος στους Ανδρές), η βαδίστρια Εφη Μάρκου που αναφέραμε πιο πάνω, η Ελένη Ντεμάι (3η στην Ελλάδα στο Επταθλο) και πλέον η επικοντρίστρια Νικολέτα Χιώνη, αλλά και η νεαρή Ευσταθία Πολίτη (1η στο επί κοντώ στο Πανελλήνιο Παγκορασίδων), με τον προπονητή των δυο τελευταίων, Παναγιώτη Μαυρουδάκη να έχει δημιουργήσει… σχολή επί κοντώ!