Η κυβέρνηση να λύσει σοβαρά προβλήματα προς το δημόσιο συμφέρον

Ο Γεώργιος Τσάλτας είναι πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Εργοδηγών και Εμπειροτεχνών ΕΔΕ (ΠΣΕ ΕΕΠΜ – Αθήνα).

Αξιότιμοι κύριοι.

Είναι ώρα το υπουργείο Υποδομών να ασχοληθεί ουσιαστικά και σοβαρά με τα δικά μας τεράστια προβλήματα που χρονίζουν.

Χιλιάδες οικογένειες πανελλαδικά αγωνιούν για την τύχη και το μέλλον του κλάδου μας. Ενας κλάδος των Εργοληπτών Εργοδηγών και Εμπειροτεχνών ΕΔΕ που έχει προφέρει πάρα πολλά στην πατρίδα μας και συνεχίζει να το κάνει .

Περισσότερα από 50 χρόνια είμαστε στην πρώτη γραμμή για τις έκτακτες ανάγκες, φωτιές, πλημμύρες, χιόνια ,σεισμοί κ.λπ. με μηχανήματα έργων, εξοπλισμό και προσωπική εργασία  Ολόκληρες ήμερες στις έκτακτες ανάγκες χωρίς καν να ξεκουραζόμαστε, χωρίς ύπνο, πολλές φορές χωρίς  φαγητό.

Συγκίνησαν το πανελλήνιο νέοι χειριστές, συνάδελφοι στην Εύβοια- Ηλεία -Εβρο – Ρόδο -Θεσσαλία, πρόσφατα με τις φωτιές να μπουκάρουν κυριολεκτικά  με τα μηχανήματα σε κάθε μέτωπο , να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες με κίνδυνο την ζωής τους και την περιουσίας τους . Στην Θεσσαλία έδωσαν μάχες μέρα νύχτα με Τα μηχανήματα τους, που από εκεί ζουν βγάζοντας το ψωμί για  τις οικογένειες στους.

Να σταθούμε σε αυτό το σημείο γιατί συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο  και περίεργο.

Όταν μας έχουν ανάγκη οι δήμοι οι περιφέρειες, το υπουργείο Υποδομών κ.λπ., μας φωνάζουν και μάλιστα είμαστε τα καλά παιδιά…όταν όμως τελειώνει το έργο και κάθε ανάγκη τους, μας έχουν ξεχάσει και μάλιστα μας αγνοούν στις αναθέσεις μικρών έργων. Μάλιστα η Πολιτική Προστασία κάθε Περιφέρειας, ούτε καν μας έχει εγγεγραμμένους στις καταστάσεις για να μας φωνάξουν στις έκτακτες ανάγκες δήμων και περιφερειών.

Σε αυτές τις καταστάσεις αναγράφουν φίλους κολλητούς και ψηφοφόρους των κ.κ της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτό είναι προσβολή για μας και των κλάδο μας και βασικά κάνουν μισή δουλειά ή και καθόλου αφού οι φίλοι δεν διαθέτουν πολλές φορές τα κατάλληλα μηχανήματα να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες  που απαιτούν οι έκτακτες ανάγκες .

Αρκετές φορές έχουμε και ατυχήματα, έχουν χάσει τη ζωή τους στο καθήκον συνάδελφοι εργολήπτες χειριστές   και κανένας  δεν λέει κουβέντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πρόσφατα στη Φωκίδα που συνάδελφος έχασε τη ζωή του την ώρα που έκανε καθαρισμό σε αντιπυρικές ζώνες. Πολλά μηχανήματα έργων παλιάς τεχνολογίας ενώ δουλεύουν κανονικά δεν έχουν πινακίδες και ασφάλεια, διότι ο νόμος δεν τους επιτρέπει να βγάλουν λόγο παλαιότητας τους. Ομως στις έκτακτες ανάγκες είναι στην πρώτη Γραμμή, τότε το κράτος τα αναγνωρίζει και τα χρειάζεται  και την επόμενη ημέρα ούτε καν που τα αναγνωρίζει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα βυτία ΙΧ , που μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο στα εργοτάξιά και όχι στον δρόμο, όποτε κυκλοφορούν στις φωτιές παράνομα χωρίς νόμιμες πινακίδες, ασφάλεια και φυσικά τέλη κυκλοφορίας, το κράτος χάνει έσοδα και οι ιδιώτες εργολήπτες  παρανομούν χωρίς να το θέλουν.

ΖΗΤΑΜΕ

1. Παράτασή 8 μηνών να βγάλουν όλα τα μηχανήματα έργων πινακίδες

2. Να αναγνωρίσει η Πολιτεία τον ρόλο μας και την προσφορά μας ως κλάδου

3. Να βρεθεί λύση στα βυτία νερού ΙΧ να έχουν πινακίδες για τον δρόμο, με ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας

4. Να σταματήσει τώρα αυτό που συμβαίνει στην πολιτική προστασία δήμων και περιφερειών να αναγράφουν φίλους και κολλητούς στους καταλόγους τους.

Ζητάμε υποχρεωτικά να αναγράφουν όλα τα μηχανήματα έργων του κάθε νομού και να υπάρχει σειρά προτεραιότητας  και αξιοκρατίας.

Μόνο έτσι θα μπορούμε στο μέλλον να ανταποκριθούμε στις έκτακτες ανάγκες της χώρας μας. Κύριοι, το μπάχαλο πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών μπορούμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να λύσει αυτά τα σοβαρά προβλήματα που είναι προς το δημόσιο συμφέρον.